Zavřít reklamu

Reakce na zprávy nálepkami

Na zprávy v rámci služby iMessage můžete na iPhonu s operačním systémem iOS 17.2 reagovat také za pomoci samolepek. Stačí zkrátka jen dlouze podržet danou zprávu a v menu, které se vám zobrazí, vybrat Přidat nálepku.

Natáčení prostorového videa

VR headset Apple Vision Pro sice zamíří na pulty obchodů až v příštím roce, Apple ale své operační systémy připravuje na jeho příchod již nyní. S operačním systémem iOS 17.2 lze iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max používat k nahrávání prostorového videa, které bude možné zobrazit v aplikaci Fotky na náhlavní soupravě Vision Pro. Záznam prostorového videa lze povolit v nastavení nativního Fotoaparátu v sekci určené pro formáty.

Playlist z oblíbených skladeb v Apple Music

Skladby, které jste v hudební streamovací službě Apple Music označili jako oblíbené, jste si až dosud mohli přehrát v sekci Pusťte si. S příchodem operačního systému iOS 17.2 se ale playlist, automaticky vytvořený z vašich oblíbených skladeb, přesunul do vaší knihovny mezi ostatní seznamy skladeb – stačí na liště ve spodní části displeje klepnout na Knihovna a poté zvolit Playlisty.

Ověření kontaktů klíčem ve Zprávách

S příchodem iOS 17.2 zavádí společnost Apple také funkci Ověření kontaktů klíčem. Uživatelé si aktivací této funkce mohou zajistit, aby se za ně v konverzacích v iMessage nevydával nikdo jiný, a nabízí možnost využití kódu pro ověření kontaktu, aby si uživatelé iMessage mohli během osobních schůzek nebo hovorů FaceTime ověřit, že mluví se správnou osobou.

 

Nová animace v nativních Knihách

V nativní aplikaci Knihy je nyní k dispozici zbrusu nová možnost pro animaci otáčení stránek. Společnost Apple také odstranila ikonu, kterou jste mohli zapnout pro rychlé procházení obsahu. Pro zobrazení možností animací otáčení stránek klepněte v aplikaci Knihy u otevřené knihy na ikonku s linkami vpravo dole. V menu, které se vám zobrazí, klepněte na Motivy a nastavení a poté na ikonku listu. Zde můžete vybrat novou možnost s názvem Rychlý přechod.

Dnes nejčtenější

.