Zavřít reklamu

To, co bylo ještě před pár lety naprosto nemyslitelné, se nyní stává realitou. Řeč nemůže být samozřejmě o ničem jiném než o obrovské popularitě iPhonů v domovině jeho hlavního konkurenta ve formě Samsungu. Právě v Jižní Koreji se totiž těší letošní generace iPhonů 15 (Pro) extrémní oblibě, která Samsungu zcela určitě radost nedělá.

Podle analytické společnosti Atlas Research and Consulting jsou prodeje letošní generace iPhonů o více než 40 % lepší než tomu bylo v loňském roce. Hlavním trhákem má být základní iPhone 15, který se prodává více než dvakrát lépe než iPhone 14 ve stejném období loni. Fenomenálně si vede ale třeba i iPhone 15 Pro Max, který se prodává meziročně lépe o více než 40 % oproti iPhonu 14 Pro Max. Zájem Jihokorejců o nové iPhony je tedy vskutku obří. 

Ačkoliv lze samozřejmě jen tipovat, proč se Applu na domovském trhu Samsungu natolik daří, pár věcí se meziročně přeci jen změnilo natolik, že je lze brát jako pomyslné „nakopávače“ úspěchu Applu. Tou první je fakt, že Jihokorejští operátoři letos nabízí na iPhony 15 (Pro) daleko výhodnější přechodové nabídky než tomu bylo v loňském roce, čímž si zcela určitě získali nejednoho klienta. Co je však možná ještě důležitější, největší tamní operátor zpřístupnil skrze svou aplikaci možnost nahrávání hovorů na iPhonu, což byl doposud výdobytek Androidů. A jelikož je v Jižní Koreji nahrávání hovorů velmi oblíbené, je pravděpodobně zpřístupnění této možnosti právě na iPhonech dalším klíčem k prodejním úspěchům Applu. 

Dnes nejčtenější

.