Zavřít reklamu

Způsobů, jak sledovat s pomoci chytrých zařízení váš zdravotní stav, je spousta. Řada uživatelů nedá dopustit na čím dál populárnější chytré prsteny Oura Ring. Společnosti Oura, která se zabývá vývojem a výrobou těchto prstenů, se nyní do svých řad podařilo získat jednoho z manažerů Apple Health.

Společnost Oura, která svůj první Oura Ring propagovala v rámci kampaně na Kickstarteru v roce 2015, se v průběhu let rozrostla a vyvinula v osvědčenou, respektovanou značku. Oura Ring třetí generace byl představen v roce 2021, a k monitorování zdravotního stavu svého nositele využívá více než dvě stovky biometrických údajů. Oura Ring sleduje spánek, fyzickou aktivitu, úroveň stresu, úroveň a variabilitu srdečního tepu, menstruační cyklus a hladinu kyslíku v krvi, a je doprovázen výkonnou aplikací, která nabízí ještě více informací o vašem celkovém zdraví a pohodě.

Společnost Bloomberg tento týden informovala o tom, že řady zaměstnanců společnosti Oura rozšíří Jason Oberfest, který dosud působil ve společnosti Apple na v jedné z klíčových rolí v tým, který měl na starost divizi zdraví. Oberfest začal u Applu pracovat v roce 2018, před svým nástupem do cupertinské společnosti působil ve startupu jménem Mango Health.

Generální ředitel společnosti Oura, Tom Hale, vyjádřil své nadšení z toho, že se Oberfest stal členem týmu společnosti Oura, a uvedl: „S Jasonovým přijetím jsme připraveni proniknout hlouběji do světa zdravotní péče.“ Zároveň poznamenal, že jeho příchod „znamená začátek nové kapitoly společnosti Oura“. Pro finskou společnost je Oberfestův příchod v souladu s tím, kam se Oura snaží v oblasti zdravotní péče směřovat. Společnost Oura chce být více než jen sledovačem zdraví a wellness a snaží se rozšířit všestrannost pro uživatele tím, že legitimizuje prsten Oura Ring jako skutečný zdravotní nástroj.

Dnes nejčtenější

.