Zavřít reklamu

Již za pár měsíců se možná na pulty prodejen konečně dostane jablečný AR headset Vision Pro. Jeho operační systém visionOS prochází neustálým vývojem, a vývojáři aplikací mu pomalu ale jistě přizpůsobují svůj software. Mezi aplikacemi, které budou k dispozici i pro Apple Vision Pro, je také populární komunikační nástroj Telegram.

Oblíbená aplikace pro zasílání zpráv Telegram je k dispozici na různých platformách včetně iOS, macOS, Androidu a Windows. V budoucnu budou mít k Telegramu přístup také majitelé headsetu Apple Vision Pro díky  nové aplikace pro operační systém VisionOS. Tvůrci Telegramu se tento týden podělili o ukázku toho, jak bude Telegram pro Vision Pro vypadat – pokud kliknete na odkazovaný soubor, otevře se vám v aplikaci Telegram.

Teaser, který sdílel generální ředitel Telegramu Pavel Durov na svém osobním kanále, ukazuje, jak bude aplikace vypadat na Apple Vision Pro. Na základě obrázků Telegram předvedl, že aplikace dodržuje všechny designové zásady systému visionOS. Aplikace je celá průsvitná, takže uživatelé mají při používání Telegramu na Vision Pro pocit hloubky.

Namísto tradičního pásu karet má Telegram pro visionOS postranní panel, který poskytuje rychlý přístup ke kontaktům, hovorům, chatům a nastavení. Uživatelé budou mít k dispozici všechny stejné funkce jako v aplikaci Telegram pro iOS, například média, zvukové zprávy, a dokonce i nově zavedené příběhy.

V upoutávce můžeme vidět také přehrávač videí nebo animované samolepky AR, které vyplňují celé zobrazení a překračují hranice okna aplikace. Zprávy lze posílat buď prostřednictvím diktování Siri, nebo pomocí virtuální klávesnice systému. V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné další podrobnosti o aplikaci, ale vzhledem k tomu, že se očekává, že se Vision Pro dostane do obchodů v USA na začátku roku 2024, má Telegram ještě nějaký čas na to, aby aplikaci VisionOS připravil na uvedení na trh v příštím roce. Vývojáři si mohou stáhnout sadu visionOS SDK a vytvářet aplikace pro Vision Pro.

Dnes nejčtenější

.