Zavřít reklamu

O tom, že iPad Pro přijme technologii OLED, se hovoří již několik let. Nejnovější zprávy napovídají tomu, že bychom se OLED iPadů mohli dočkat již příští rok.

Podle dnešní zprávy jihokorejského deníku Chosun Ilbo plánují společnosti LG a Samsung zahájit masovou výrobu OLED displejů pro novou generaci iPadu Pro přibližně v únoru 2024. Na zprávu upozornil web OLED-Info.

Mark Gurman z agentury Bloomberg uvedl, že by v průběhu příštího roku měly být uvedeny na trh nové 11″ a 13″ modely iPadu Pro s displeji OLED, čipem M3 a hliníkovou klávesnicí Magic Keyboard. Vzhledem k tomu, že hromadná výroba displejů OLED údajně začne až v únoru, se zdá nepravděpodobné, že by další modely iPadů Pro byly připraveny k uvedení na trh v březnu, který je pro Apple poměrně běžným měsícem pro oznámení nových produktů.

Zdá se pravděpodobnější, že další modely iPadu Pro budou představeny až na červnové konferenci WWDC nebo dokonce možná i později, plány společnosti Apple se však mohou ještě změnit.

Současné modely iPadu Pro jsou vybaveny LCD panely, přičemž 12,9″model je navíc vybaven mini-LED podsvícením pro vyšší jas a vyšší kontrastní poměr. Technologie OLED by eliminovala potřebu podsvícení, mezi její další výhody patří například také vyšší kontrastní poměr s hlubší černou, nižší spotřeba energie a další. Očekává se, že Apple použije velmi tenké hybridní displeje OLED s kombinací ohebných a pevných materiálů, což by mohlo umožnit, aby příští modely iPadu Pro byly o něco tenčí.

Společnost Apple naposledy aktualizovala řadu iPad Pro v říjnu 2022, přičemž mezi klíčové novinky tehdy patřil čip M2, podpora Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3, funkce hover pro druhou generaci tužky Apple Pencil a podpora nahrávání videa ve formátu ProRes. Příští generace základního iPadu, iPadu mini a iPadu Air by si měla i nadále zachovat LCD displeje.

Dnes nejčtenější

.