Zavřít reklamu

Meta si pro uživatele komunikátoru WhatsApp vlastnící Macy připravila malé, avšak bezesporu příjemné překvapení. Aplikaci WhatsApp totiž nově umožňuje kromě  oficiálních webových stránek stáhnout taktéž z Mac App Storu, díky čemuž tak k ní budou mít nyní uživatelé jednodušší přístup než tomu bylo doposud. A nejen to. 

Zejména nezkušení jablíčkáři se stahování aplikací mimo App Store vyhýbají kvůli obavám z hacknutí jejich Maců. Tyto aplikace totiž nejsou narozdíl od těch, které lze stáhnout z App Store, ověřené Applem a tedy mohou představovat určité bezpečnostní riziko. Další nevýhodou je pak fakt, že se musí ručně aktualizovat poté, co jsou k tomu aplikací uživatelé vyzváni. Právě proti tomu chce ale nyní evidentně WhatsApp zabojovat skrze vydání v App Store. 

Aplikace, která je v něm dostupná, je zcela shodná s tou, kterou můžete stáhnout i přímo z webových stránek WhatsApp. Minimálně možnost jednoduchého aktualizačního procesu přes App Store je však bezesporu zajímavým benefitem, který si leckdo nenechá ujít. Pokud jste tedy i vy uživateli WhatsApp, bez obav se do stahování této aplikace z App Storu pusťte. Učinit tak můžete dokonce i v případě, že již máte stažený WhatsApp z internetu. V takovém případě budete sice v launchpadu vidět 2x ikonu WhatsAppu, ve Finderu v sekci Aplikace však bude WhatsApp jen jednou a stejně tak se bude vždy spouštět jen jedna jeho verze, ať už v launchpadu kliknete na cokoliv. 

WhatsApp v Mac App Store naleznete zde

Dnes nejčtenější

.