Zavřít reklamu

WhatsApp se mezi uživateli těší velké oblibě. Tato komunikační aplikace nabízí spoustu skvělých funkcí, jedním z jejích nedostatků je ale podle některých uživatelů fakt, že je ve všech směrech vázána na telefonní číslo. Telefonní číslo slouží u WhatsAppu mimo jiné také k tomu, abyste mohli ověřit váš účet.

Server WABetaInfo, který je spolehlivým zdrojem informací o chystaných funkcích WhatsAppu, tento týden informoval o tom, že by WhatsApp mohl v dohledné budoucnosti zavést také alternativní způsoby ověřování. Uživatelé by tak již nemuseli být vázáni na ověření prostřednictvím SMS. Zmíněný server informuje o betaverzi aplikace WhatsApp s označením 2.23.24.10, která je již v současné chvíli k dispozici pro vybrané uživatele z řad beta testerů.

WhatsApp overeni emailem

Hlavní novinkou, kterou tato betaverze přináší, je možnost ověření účtu prostřednictvím e-mailu. Na screenshotu výše můžete vidět, že ve zmíněné betaverzi přibyla nové sekce pro zadání e-mailové adresy. Možnost zadání e-mailové adresy by se v betaverzi aplikace WhatsApp měla nacházet v Nastavení -> Účet. K ověřování by tedy již brzy bylo možné využít kromě hovoru a SMS zprávy také e-mailovou zprávu. Je důležité zdůraznit, že tato funkce je volitelná, a její zavedení neznamená, že k používání WhatsAppu už nebudete potřebovat telefonní číslo. Ověřování prostřednictvím e-mailu se nicméně určitě vyplatí aktivovat. Zatím není jisté, kdy bude tato možnost k dispozici ve veřejné verzi WhatsAppu.

Dnes nejčtenější

.