Zavřít reklamu

WhatsApp patří mezi aplikace, kterým se aktualizací dostává poměrně často. Zatímco některé z nich bývají spíše drobnější, jako například reakce avatara na změnu stavu, nadcházející update aplikace WhatsApp se zdá být mnohem zásadnější, neboť zahrnuje změnu designu rozhraní.

Jak informoval server Wabetainfo, WhatsApp se nachází v procesu redesignu. Nejnovější beta verze aplikace pro Android, verze 2.23.18.18, která je k dispozici v obchodě Google Play, odhaluje několik vylepšení horního panelu, jejichž rozšíření můžeme v budoucnu očekávat. Tato čítají změnu barvy pozadí, úpravu navigace na horní liště a zavedení filtrů chatu.

Již začátkem června byla pozorována změna barvy pozadí ze zelené na bílou a nyní je zřejmé, že bude začleněna do budoucí aktualizace.

Horní lišta aplikace je přepracována a nachází se zde další tlačítko nabídky vpravo vedle avatara profilu. Barva pozadí této oblasti, stejně jako horního stavového řádku, přešla ze zelené na bílou a logo WhatsApp na liště aplikace mění svou barvu z bílé na zelenou.

Kromě toho vývojáři WhatsApp aktivně pracují na nové funkci, jejímž cílem je poskytnout uživatelům větší kontrolu a lepší přehled při procházení konverzací. Ta je umožní filtrovat tříděním do seznamů nepřečtených zpráv, osobních chatů nebo pracovních diskusí.

Podobné změny se připravují také ve verzi aplikace pro systém iOS. To ukazuje na záměr dát oběma variantám stejný designový jazyk a nabídnout podobné rozhraní i sadu funkcí, přičemž se obě drží pokynů Material Design 3.

Material Design 3 je nejnovější verze open-source designového systému společnosti Google, jež využívá dynamické barvy, typografii, pohyb a komponenty k vytvoření personalizovanějšího a přístupnějšího uživatelského prostředí. Je navržen tak, aby jej bylo možné používat na různých platformách, včetně systémů Android a iOS. Nové rozhraní s bílou horní lištou a zeleným názvem aplikace je momentálně ve vývoji a široce dostupnou součástí WhatsAppu se stane v některé z budoucích aktualizací.

Dnes nejčtenější

.