Zavřít reklamu

Dlouhé roky s každou novou generací Apple Watch doufáme, že Apple přijde s nějakou zásadní novinkou. Poměrně vymodlenou novinkou je monitoring hladiny množství cukru v krvi. Apple podle zákulisních informací pracuje na tomto řešení již pěkně dlouho, ovšem výsledky prý prozatím nejsou uspokojivé. Jde přeci jen o poměrně složitý problém.

Apple Watch jsou partnerem pro zdravý životní styl. Když společnost uváděla v roce 2015 první generaci hodinek, mnohým se mohlo zdát, že jde o prezentaci produktu, který je „pouze“ jakousi prodlouženou rukou vašeho iPhonu. Ano, byl ukázán monitoring srdečního tepu, počtu spálených kalorií a samozřejmě aplikace, která měla data o trénincích shromažďovat, ovšem zdálo se, že zdraví je až na druhé koleji. Zdroje ovšem tvrdí, že vize ukázat „produkt pro zdraví“ na našich zápěstí byla vždy na prvním místě. Podle rozhovorů s lidmi, kteří mají z Applu exkluzivní informace, měly již první Apple Watch obsahovat neinvazivní monitorování hladiny cukru v krvi. Společnost si původně představovala hodinky jako „malou lékařskou laboratoř“, jejímž trumfem bude právě monitoring hladiny cukru Avolonte.

Avolonte byla dceřiná společnost, kterou Apple tajně vytvořil o čtyři roky dříve, konkrétně pro práci na neinvazivním monitorování hladiny cukru. Ovšem vzhledem k mnoha výzkumným neúspěchům Apple ze svých ambicí částečně upustil. Dle zdrojů Apple na této problematice neustále pracuje, ovšem není prioritou. Cílem momentálně má být hledání všemožných zdravotních příčin a případně doporučit uživateli vyhledat konkrétního lékaře na konkrétní problematiku. Roli v tom hraje i nutnost získat potřebná veřejnoprávní povolení, což může trvat roky. Stejně tak se již nějakou dobu hovoří o měřiči krevního tlaku. A jaké jsou spekulace pro Apple a oblast zdraví pro rok 2024? AirPods mají dostat funkci, kdy se v podstatě promění v naslouchátko a rovněž mají být schopny testovat sluch. Apple Watch pak mají být schopny detekovat spánkové apnoe. V budoucnu by teplotní senzor Apple Watch mohl být schopen detekovat horečku.

Dnes nejčtenější

.