Zavřít reklamu

Na středu 1. listopadu 2023 budou zákazníci Vodafone vlastnící Apple Watch s podporou LTE vzpomínat v dobrém. Operátor totiž spustil podporu Apple Watch LTE, což jinými slovy znamená, že lze z hodinek volat, popřípadě jimi přijímat internetové notifikace bez nutnosti být blízko iPhonu. Nutno jedním dechem dodat, že spuštění podpory bylo od minulého týdne očekáváno každým dnem. To proto, že po aktualizaci na watchOS 10.1 se začalo zákazníkům Vodafone na Apple Watch objevovat rozhraní pro aktivaci mobilních dat, zároveň se změnila dosavadní hláška informující o nedostupnosti dané možnosti a pak také Vodafone omylem na svém portálu OneNumber zveřejnil v češtině seznam podporovaných zařízení, mezi kterými již byly právě Apple Watch. Spuštění nicméně dementoval s tím, že k němu dojde v průběhu listopadu a tak se také nyní děje.

Podporu Apple Watch LTE nabízí Vodafone skrze svou službu OneNumber, kterou spustil již letos v létě pro smartwatch od Samsungu. Ta stojí měsíčně 99 Kč a velmi zjednodušeně jí lze popsat jakožto rozdvojení čísla, kdy jedno je k dispozici na vašich Apple Watch (potažmo jiných kompatibilních smartwatch), druhé pak na smartphonu. Díky tomu tedy budete přes hodinky k zastižení i ve chvíli, kdy budete zrovna mimo dosah vašeho telefonu, což se rozhodně může hodit. Co se pak týče výše zmíněné ceny, ta je stejná jako u zbylých dvou operátorů. Pokud se vám možnost aktivace LTE Vodafone na Apple Watch zatím neukazuje, v redakci nám stačilo restartovat iPhone a v aplikaci Watch, přes kterou aktivace probíhá, už vše naskočilo. Ostatně, přesvědčit se můžete sami v galerii výše. Tisková zpráva od operátora či aktualizace jeho webu sice zatím chybí, nicméně jak můžete v galerii vidět, vše opravdu šlape. To můžeme potvrdit i tím, že jsme z hodinek již volali, přijímali notifikace bez blízkosti telefonu a tak podobně.

Apple představil své první Apple Watch s podporou LTE již v roce 2017 coby Series 3. Prvním českým operátorem, který začal tuto funkci podporovat, se pak stal v létě 2021 T-Mobile, kterého následovalo zhruba o rok a čtvrt později O2. Vodafone si tedy dal pořádně na čas, za což to od svých klientů minimálně na sociálních sítích pořádně schytával. Nyní je ale konečně v tomto směru roven zbylým dvěma operátorům.

Apple Watch LTE

Doplněno o tiskovou zprávu Vodafone:

Díky inovativní službě OneNumber si nyní mohou lidé nechat své telefonní číslo přímo na zápěstí. OneNumber lze používat třeba na nejnovější generaci chytrých hodinek Apple. Služba je ovšem díky Vodafonu dostupná i na dalších zařízeních, která podporují eSIM, LTE volání a umějí naskenovat QR kód nutný pro aktivaci služby. U Vodafonu lze aktivovat službu až pro dvě zařízení, pod telefonním číslem tak mohou být hned tři najednou.  

Už není potřeba řešit, jestli se mobil vejde do kabelky, kapsy nebo jestli nebude překážet při sportu. Zastoupí ho chytré hodinky, které se samy rovnou připojí do mobilní sítě a které přitom budou k zastižení pod stejným telefonním číslem, na které už je majitel mobilu zvyklý. Jde o službu OneNumber. Z hodinek je možné telefonovat, přijímat zprávy nebo třeba streamovat hudbu.

Stačí k tomu neomezený mobilní tarif od Vodafonu a ty správné chytré hodinky. Patří mezi ně i novinky, které Vodafone zařadil do prodeje: Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2. U Vodafonu lze všechny modely zakoupit se zvýhodněním až 5000 korun, věrný zákazník si je pořídí dokonce za 1 korunu a zbytek na splátky bez navýšení.

Službu OneNumber si mohou zapnout zákazníci s hodinkami Apple Watch Series 4 a novější, ale i majitelé hodinek Samsung. A nejen to, OneNumber lze využívat také u jiných zařízení, která podporují eSIM, LTE volání a umějí naskenovat QR kód potřebný pro aktivaci služby – třeba v tabletu nebo chytrých hodinkách ostatních výrobců. Navíc u Vodafonu je možné aktivovat službu až pro dvě zařízení, tedy přidat k telefonu ještě další dvě zařízení pod stejným telefonním číslem. Příklady podporovaných zařízení najdete tady. 

Vodafone2

Na 3 měsíce zdarma 

OneNumber je na první 3 měsíce zdarma, poté vyjde na 99 korun měsíčně. 

„Při běhání můžete konečně zažít pocit absolutní svobody a už vás nebude tížit mobil v kapse. Když vyrazíte na párty, nemusíte se bát, že telefon ztratíte, rozbijete nebo že vám ho někdo ukradne. A důležitý pracovní hovor vyřídíte i tam, kde s sebou nemáte telefon,“ říká Zohar Weitz, viceprezidentka Vodafonu pro spotřebitelský segment. 

Vodafone1

eSIM nejen do hodinek

Hodinky se připojují k mobilní síti díky eSIM, což je miniaturní zabudovaný čip, který nahradil klasické plastové SIM karty. Vodafone toto řešení nabízí už od roku 2019, umožňuje připojit do mobilní sítě nejrůznější zařízení a stále běžnější je také v mobilních telefonech. Zákazníci už nemusí řešit, zda mají správný rozměr SIM karty a tato cesta znamená také úspory v produkci a spotřebě plastů. 

Další výhodou je, že eSIM se nahrává vzdáleně na čip zabudovaný v telefonu nebo třeba hodinkách, což znamená, že se vše dá vyřešit z pohodlí domova. Na čip lze nahrát i více eSIM profilů. Zákazníci, kteří vlastní více telefonních čísel, tak nemusí měnit plastové karty a pouze si vždy vyberou, který eSIM profil chtějí zrovna využívat. Nyní Vodafone přidává službu OneNumber, která využití eSIM zdokonaluje a zákazníci tak mohou na více zařízeních využívat stejné telefonní číslo. Další informace přinášejí weby www.vodafone.cz/tarify/esimwww.vodafone.cz/onenumber.

Dnes nejčtenější

.