Zavřít reklamu

České přísloví „do třetice všeho dobrého“ v Applu zřejmě neznají. Po dvou letech, ve kterých Apple představil dvě nové generace Apple Watch Ultra, má totiž v plánu podle předního Apple analytika Ming-Chi Kua v příštím roce s tímto modelem vynechat. Na nové odolné Watch si tak budeme muset zřejmě počkat až do roku 2025 či 2026. 

Kuo opírá své tvrzení konkrétně o zprávy z dodavatelského řetězce Applu, ve kterém údajně neprobíhají žádná jednání o výrobě, ba dokonce ani vývoji Apple Watch Ultra 3. Právě kvůli tomu se tak začíná jevit čím dál tím víc pravděpodobné, že se hodinky v příštím roce neukáží a Apple s jejich novou generaci raději vyčká. Příliš překvapivé to však ve výsledku není. Hlavní novinkou budoucích Apple Watch Ultra má být totiž microLED Displej, který svými vlastnostmi překoná nynější OLED, ale vzhledem k tomu, že se při jeho vývoji objevily komplikace, které jeho uvedení pozdržely, je třeba posunout i plány na odhalení Apple Watch. 

Apple si může v příštím roce dovolit vynechat Apple Watch Ultra i z dalšího důvodu. Vzhledem k letošní procesorové aktualizaci se totiž dá očekávat, že v příštím roce na čip žádných Apple Watch sahat nebude, díky čemuž si tak letošní modely udrží stejný výkon s modelem pro rok 2024. A jelikož nasadil letos Apple u Ultra 2 vysokou laťku i z hlediska jasu displeje či interního úložiště, kterou bude příští rok modemy Series maximálně tak dorovnávat, není třeba jakkoliv s uvedením spěchat. A co vy, jaké vylepšení by vás u Apple Watch Ultra 3 potěšilo?

Dnes nejčtenější

.