Zavřít reklamu

Není to tak dávno, co jsme vás na stránkách našeho magazínu informovali o plánu společnosti Apple na dálku aktualizovat operační systém u zabalených iPhonů. Důvodem jsou obavy o bezpečnost potenciálních novopečených majitelů těchto iPhonů. Nejnovější betaverze operačního systému iOS 17.2 potvrzuje, že Apple tento plán myslí opravdu vážně.

O tom, že společnost Apple vyvíjí nový systém, který by jí měl na dálku umožňovat zapínat, aktualizovat a vypínat zabalené iPhony, informoval v průběhu října známý analytik Mark Gurman ze společnosti Bloomberg. Tuto zprávu tento týden potvrdila nejnovější betaverze operačního systému iOS 17.2, ve které se objevily tři nové interní frameworky s názvem FactoryOTALogger, FactoryOTANetworkUtils a FactoryOTAWifiUtils. Jak jejich název napovídá, umožňují provedení takzvané „over-the-air“ aktualizace za pomoci speciálního externího zařízení.

Zmíněním zařízením bude s největší pravděpodobností „proprietární přístroj podobný podložce, na který může obchod umístit krabice s iPhony“, jak v jedné ze svých zpráv popisoval Gurman. Zmíněná funkce samozřejmě není určená pro koncové uživatele, a společnost Apple podle všeho doufá, že jí v budoucnu umožní vyhnout se závažným chybám v prvním dni instalace aktualizací systému iOS na zapečetěné iPhony. Tento systém by také mohl být užitečný při pomoci společnosti Apple obnovit firmware zařízení se systémem iOS bez potřeby kabelu. V posledních letech Apple pracuje na nových technologiích, které uživatelům pomohou obnovit zařízení, jako jsou Apple Watch a Apple TV, když se zaseknou, protože tato zařízení nelze připojit k počítači.

Dnes nejčtenější

.