Zavřít reklamu

Problém s vypadáváním hovorů na iPhonu není žádnou novinkou; v posledních letech jej zakoušelo mnoho uživatelů po aktualizaci iOS. Někteří uživatelé však bohužel tento problém hlásí i po aktualizaci na iOS 17. I v případě, že k vypadávání nedochází u každého hovoru, se bezpochyby jedná o nepříjemný problém, který je potřeba řešit.

S nechtěným vypadáváním hovorů na iPhonu to často bývá podobně, jako s jinými problémy – v mnoha případech stačí k vyřešení tohoto problému některý ze základních kroků. Které to jsou?

  • Vyjměte iPhone z pouzdra, uskutečněte hovor a zjistěte, zda pouzdro nezpůsobuje problémy s hovory.
  • Restartujte nebo zařízení nebo proveďte jeho hard reset.
  • Vypněte funkci ztišení neznámých volajících.
  • Aktualizujte na nejnovější verzi systému iOS.
  • Vyjměte a znovu vložte kartu SIM.
  • V případě přetrvávajících problémů požádejte operátora o poskytnutí nové SIM karty (pokud je to možné) nebo o přechod na službu eSIM u kompatibilních iPhonů.
  • Vyzkoušejte volání přes Wi-Fi.
  • Můžete také zkusit vypnout volání přes Wi-Fi.

Další postupy

Existují i další tipy, co dělat, když na vašem iPhonu vypadávají hovory. Můžete zkusit deaktivovat a opět aktivovat režim Letadlo. Další možností může být ruční volba operátora. Spusťte Nastavení -> Mobilní data -> Výběr sítě a deaktivujte položku Automaticky. Poté v seznamu vyberte vašeho operátora.

Není bohužel nijak neobvyklé, že iPhone po velké aktualizaci přestane zčásti fungovat tak, jak by měl, a velké aktualizace softwaru mohou často způsobit i selhávání hovorů. I když je to nepříjemné, dobrou zprávou je, že pokud se vás problém začne týkat, můžete vyzkoušet hned několik věcí, abyste se vrátili do původního stavu.

Vždy je dobré začít některým z jednodušších možných řešení. Můžete například zapnout a vypnout nastavení mobilního připojení, přičemž potenciálně by mohl fungovat i režim Letadlo. Pokud žádné z těchto řešení váš problém nevyřeší, dalším nejlepším řešením může být kontaktování operátora nebo podpory společnosti Apple.

Dnes nejčtenější

.