Zavřít reklamu

Očekávání se naplnila! Poslední velký tuzemský operátor Vodafone totiž před pár okamžiky oznámil spuštění podpory  podle všeho spustil podporu Apple Watch LTE. Naplnily se tak naše předpoklady ohledně spuštění navázaného na watchOS 10.1, který Apple uvolnil. Pokud jste tedy klienty Vodafone a láká vás LTE konektivita u Apple Watch, konečně si jí můžete vychutnat, stejně jak již mohou klienti T-Mobilu a O2.

[Aktualizace 1]: Spuštění služby provází velké problémy. Naši čtenáři hlásí, že jim aktivační proces kolabuje a LTE nejde na hodinkách spustit. Ve většině případů jim hodinky hlásí, že jejich tarif není pro LTE způsobilý, přestože podle výčtu tarifů na stránkách OneNumber je. Kontaktovali jsme tiskové oddělení Vodafone a čekáme na bližší informace. Aktivační proces je ale již evidentně k dispozici, přičemž na jeho stránkách (konkrétně na stránkách samoobsluhy OneNumber) je k dispozici výpis podporovaných Apple Watch (viz. galerie). 

[Aktualizace 2]: Zdá se, že včerejší radost ze spuštění byla předčasná. Přestože v samoobsluze OneNumber svítila podpora Apple Watch a aktivační proces šlo na hodinkách projít takřka do samého závěru, Vodafone dle všeho eSIM stále zavádí a tedy se včera jednalo spíše o jeho chybu. Na obsáhlejší vyjádření stále čekáme. 

[Aktualizace 3]: Tiskové oddělení Vodafone nám sdělilo, že službu ještě oficiálně nespustilo a chystá se na tom v horizontu několika týdnů. Zveřejnění seznamu podporovaných zařízení na webu OneNumber tedy byla dle všeho jen jeho chyba. I tak se ale omlouváme za mystifikaci a doufáme, že na službu už nebudeme čekat příliš dlouho. 

Podporu Apple Watch LTE bude nabízet Vodafone skrze svou službu OneNumber, kterou spustil již letos v létě pro smartwatch od Samsungu. Ta stojí měsíčně 99 Kč a velmi zjednodušeně jí lze popsat jakožto rozdvojení čísla, kdy jedno je k dispozici na vašich Apple Watch (potažmo jiných kompatibilních smartwatch), druhé pak na smartphonu. Díky tomu tedy budete přes hodinky k zastižení i ve chvíli, kdy budete zrovna mimo dosah vašeho telefonu, což se rozhodně může hodit. Co se pak týče výše zmíněné ceny, ta je stejná jako u zbylých dvou operátorů.

Apple Watch LTE

Apple představil své první Apple Watch s podporou LTE již v roce 2017 coby Series 3. Prvním českým operátorem, který začal tuto funkci podporovat, se pak stal v létě 2021 T-Mobile, kterého následovalo zhruba o rok a čtvrt později O2. Vodafone si tedy dal pořádně na čas, za což to od svých klientů minimálně na sociálních sítích pořádně schytával. Nyní je ale konečně v tomto směru roven zbylým dvěma operátorům.

Dnes nejčtenější

.