Zavřít reklamu

S příchodem operačního systému iOS 17 se řady vylepšení dočkal také webový prohlížeč Safari. Společnost Apple v operačním systému iOS 17 velmi tiše přidala do prohlížeče Safari další vrstvu ochrany soukromí, která vám v podstatě umožní vyhnout se používání služby Google při anonymním prohlížení.

Safari v iOS již delší dobu nabízí možnost procházení internetu v anonymním režimu, kdy prohlížeč například neukládá vaše hesla nebo přihlašovací údaje. S příchodem operačního systému iOS 17 Apple anonymní prohlížení ještě více vylepšil tím, že uživatelům umožňuje vybrat si jiný vyhledávač.

Před iOS 17 už Safari tuto možnost mělo, ale jednalo se o jediný ovládací prvek, který se vztahoval na všechna vyhledávání, takže ať už jste byli v anonymním režimu nebo ne, ve výchozím nastavení jste používali stejný vyhledávač.

Pokud chcete v iOS 17 změnit vyhledávací nástroj pouze pro anonymní režim, postupujte podle následujícího návodu.

  • Na iPhonu spusťte Nastavení -> Safari.
  • Zamiřte do sekce Hledání.
  • Klepněte na Anonymní vyhledávač.
  • Vyberte požadovaný vyhledávač.

Pokud tedy chcete anonymní prohlížení v Safari vyladit opravdu na maximum, můžete si zde jako vyhledávač nastavit třeba DuckDuckGo, který klade velký důraz na soukromí uživatelů, a vy se tak nemusíte bát o vaše data.

Dnes nejčtenější

.