Zavřít reklamu

Přesto, že někteří stále ještě čekají na dodání svého iPhone 15 Pro, na internetu se již horlivě diskutuje o tom, co přinese iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max. O svoji trochu předpovědí a snad i trochu ověřených informací se podělil Ross Young, generální ředitel společnosti Display Supply Chain Consultants. Podle něj nabídne iPhone 16 Pro vybaven 6,3″ displejem, což je nárůst o 0,2″ oproti současným 6,1″ displejům, které Apple používá u iPhone 15 Pro. Větší iPhone 16 Pro Max pak nabídne taktéž o 0,2″ větší displej, díky čemuž se jeho displej zvětší na 6,9″. Další novinky, které iPhone 16 a iPhone 16 Pro zřejmě přinesou jsou následující:

  • Capture Button: Všechny modely iPhone 16 a iPhone 16 Pro mají nabídnout nové tlačítko s označením „Capture Button“, jenž by mělo nabídnout dvojfázovou spoušť fotoaparátu, díky které je možné namáčknout, zaostřit a poté domáčknout a udělat fotografii.
  • 48 Mpx ultraširokoúhlý objektiv: iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max mají nabídnout vylepšený 48megapixelový ultraširokoúhlý objektiv.
  • Wi-Fi 7: V letošním roce jsme se dočkali podpory Wi-Fi 6E, v příštím roce to pak má být Wi-Fi 7, která umožní přijmat a odesílat data současně v pásmech 2,4 Ghz, 5Ghz a 6Ghz. Díky možnosti fungovat současně ve všech pásmech je rychlosti Wi-Fi výrazně vyšší než v současnosti a zároveň se výrazně snižuje latence. Oproti Wi-Fi 6E nabídne Wi-Fi 7 přenosovou rychlost přes 40 Gbps, což je čtyřnásobek oproti Wi-Fi 6E.
  • A18 Pro: Nová generace čipů bude opět vyráběna pomocí 3nm procesu a kromě vyššího výkonu a nižší náročnosti na baterii se zatím žádné významné změny oproti A17 Pro neočekávají
  • 5G Advanced: Modely iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max nabídnou modem Qualcomm Snapdragon X75, který podporuje standard 5G Advanced, který je mezikrokem mezi 5G a 6G a obecně se jedná o rychlejší mobilní připojení.
  • 5x optický zoom: Podle analytika Ming-Chi Kuo nabídne jak iPhone 16 Pro, tak i iPhone 16 Pro Max pětinásobný optický zoom.

Dnes nejčtenější

.