Zavřít reklamu

Už to bude skoro měsíc, co společnost Apple na své podzimní Keynote představila kromě nových iPhonů také aktualizovanou verzi bezdrátových sluchátek AirPods Pro druhé generace. Ta nabízí kromě nového nabíjecího pouzdra s USB-C portem také vylepšený zvuk a odolnost proti prachu se stupněm krytí IP54. Apple navíc uvádí, že AirPods Pro 2. generace jsou ideální pro použití s headsetem Vision Pro.

Nedávno společnost Apple vydala druhou beta verzi systému iOS 17.1 pro vývojáře a čtvrtou beta verzi systému visionOS. Ačkoli se Apple Vision Pro dostane do obchodů až příští rok, několik vývojářů bylo pozváno, aby si nové zařízení vyzkoušeli s předstihem. K dispozici je také simulátor visionOS pro Mac, aby vývojáři mohli pracovat na aplikacích pro nové zařízení. V kódu operačního systému visionOS 4 byla kromě jiného objevena zpráva, která uživatele upozorňuje na kvalitu zvuku, když je Vision Pro spárován s jakýmikoliv bezdrátovými sluchátky kromě nových AirPods Pro 2 s nabíjecím pouzdrem USB-C. Zmíněná zpráva má uživatele upozornit na to, že sluchátka, která právě používá (pokud se nebude jednat o AirPods Pro 2. generace) nejsou optimalizována pro Apple Vision Pro, a že tato skutečnost „může ovlivnit zážitek z prostorového zvuku kvůli vyšší latenci“.

Upozornění by se mělo objevit u bezdrátových sluchátek jiných výrobců než Apple, ale také u jiných modelů AirPods a dokonce i u sluchátek Beats. Je to samozřejmě proto, že pouze verze 2023 AirPods Pro 2 podporuje bezztrátový zvuk. Aktualizovaná AirPods Pro 2. generace jsou osazena aktualizovaným čipem H2, který pracuje na frekvencích 2,4 GHz i 5 GHz, zatímco původní verze sluchátek AirPods Pro 2, stejně jako ostatní sluchátka AirPods, pracuje pouze na frekvenci 2,4 GHz. Frekvence 5 GHz umožňuje AirPods přenášet vysoce kvalitní zvuk s nižší latencí. Pokud jde o omezení bezztrátového zvuku na dobu, kdy jsou sluchátka připojena k zařízení Vision Pro, vedoucí pracovníci společnosti Apple vysvětlili, že nižší frekvence vyžaduje, aby se v zájmu bezchybného fungování nacházely AirPody v bezprostřední blízkosti zařízení. V důsledku toho se rozhodli omezit bezztrátový zvuk na sluchátka.

Dnes nejčtenější

.