Zavřít reklamu

Nová populární RPG hra Baldur’s Gate 3 je nyní k dispozici pro počítače Mac. Titul je možné stáhnout prostřednictvím platformy Steam a je hratelný na počítačích s čipy Apple.

Minimální hardwarové nároky hry zahrnují procesor M1 a 8 GB RAM, ale doporučen je čip Apple M1 Pro nebo lepší a alespoň 16 GB RAM. S M1 lze hru spustit v nastavení nízké až střední kvality, pokud však vaše výbava odpovídá doporučené, je na výběr také ta vysoká nebo ultra.

Původně byla Baldur’s Gate 3 vydána v srpnu pro systém Windows jako třetí pokračování této série, v níž si hráči mohou vybrat jednu ze šesti předpřipravených postav nebo vytvořit vlastní, se kterou vstoupí do hry. Ta je zasazena do světa Dungeons & Dragons a sází na tahové souboje.

Na výběr je 12 tříd, jako například barbar, bojovník, čaroděj, druid, hraničář, klerik a další a 11 ras, z nichž můžeme jmenovat kromě člověka třeba elfa nebo trpaslíka, přičemž se do děje lze ponořit sólo nebo online až ve čtyřech lidech.

„Shromážděte svou družinu a vraťte se do Zapomenutých říší v příběhu o přátelství a zradě, obětování a přežití a vábení absolutní moci. Probudí se ve vás tajemné schopnosti čerpané z Mind Flayer parazita nasazeného do vašich mozků. Odolejte a obraťte temnotu proti jí samotné. Nebo přijměte zkázu a staňte se nejvyšším zlem.“ Baldur’s Gate 3 se může pochlubit vesměs velmi pozitivními recenzemi a je na Steamu k dispozici za 60 dolarů.

Dnes nejčtenější

.