Zavřít reklamu

Izolace hlasu

Na iPhonech s operačním systémem iOS 16.4 vám umožní nastavit si i při klasickém hlasovém volání izolaci hlasu, takže dojde k automatickému odflitrování nežádoucích ruchů v pozadí. Pro izolaci hlasu stačí v průběhu hlasového hovoru aktivovat Ovládací centrum, klepnout na mikrofonu a zvolit Izolace hlasu.

Betaverze iOS

Těšíte se po každém oznámení nové verze iOS na to, až si systém budete moci vyzkoušet? Možná si pamatujete na návody na stažení veřejné betaverze, které jsme každoročně na našem webu zveřejňovali po skončení WWDC. Těmto postupům je nyní konec. Pokud si chcete na iPhonu vyzkoušet veřejnou betaverzi operačního systému iOS, stačí zamířit do Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru -> Aktualizace betaverzí, a aktivovat aktualizace betaverzí.

Kontrola aktualizace aplikací

Vývojáři celé řady aplikací se neustále přizpůsobují vývoji operačních systémů od Applu a často nabízí podporu nejrůznějších novinek, které tyto systémy přináší. Proto je dobré se po každé větší aktualizaci ujistit, že jsou aktualizované také vaše aplikace. Kontrolu můžete provést v App Storu po klepnutí na ikonku vašeho profilu v pravém horním rohu. Jakmile zajedete o něco níže, objeví se seznam aplikací s možností aktualizace. Pokud je chcete aktualizovat, klepněte na Aktualizovat vše.

Kontrola nových zkratek

Operační systém iOS 16.4 přinesl také hrstku velmi užitečných nových zkratek a automatizací. Pokud tedy využíváte zkratky a automatizace, rozhodně byste měli zamířit do nativních Zkratek na vašem iPhonu, v pravém dolním rohu klepněte na Galerie a podívejte se, jaké zkratky byste si mohli nově nastavit. Na seznam zkratek a automatizací, které nabízí operační systém iOS 16.4, se můžete podívat v jednom z našich starších článků.

Ztlumení stroboskopických efektů

Pokud máte neurologické problémy, které lze vyprovokovat blikajícím světlem, nebo vám zkrátka stroboskopické efekty nedělají z různých důvodů dobře, můžete je v nastavení iPhonu ztlumit. Zamiřte do Nastavení -> Zpřístupnění, v sekci Zrak klepněte na Pohyb a zamiřte dolů, kde aktivujete položku Ztlumení blikajících světel.

Dnes nejčtenější

.