Zavřít reklamu

Siri a ukončení hovoru

V operačním systému iOS 16 a novějším máte možnost ukončit hovor za pomoci Siri, kdy vyslovíte příkaz „Hey Siri, hang up“, a nebudete tak muset zavěšovat ručně. Pro aktivaci této funkce spusťte na iPhonu Nastavení -> Siri a hledání. Klepněte na Ukončování hovorů a aktivujte položku Ukončování hovorů.

Čtení notifikací bez sluchátek

iPhone umí číst příchozí zprávy a oznámení, ale tato funkce až donedávna fungovala jen v kombinaci se sluchátky AirPods nebo Beats. V operačním systému iOS 16 funguje také v reproduktoru iPhonu a s naslouchátky Made for iPhone. Jedná se o základní nástroj pro každého, kdo nemůže vzít do ruky iPhone, aby si přečetl nejnovější zprávu nebo oznámení. Na iPhonu spusťte Nastavení -> Siri a hledání. Klepněte na Informovat o oznámeních a aktivujte položku Informovat o oznámeních. Následně můžete deaktivovat položku Sluchátka a přizpůsobit další detaily.

Zaostření při zrcadlení

V Nastavení -> Zpřístupnění -> Zrak -> Zvětšení můžete na iPhonech s iOS 16 a novějším vidět novou možnost s názvem Zobrazit při zrcadlení. Ve výchozím nastavení je vypnut, ale když je zapnutý, zobrazí se zvětšený vzhled při sdílení obrazovky nebo při nahrávání obrazovky. Zdá se však, že nefunguje při použití QuickTime nebo jiných nahrávacích zařízení obrazovky na Macu, které používají protokol QuickTime.

Automatické odesílání zpráv přes Siri

V aplikaci Nastavení je v sekci Siri a vyhledávání nová možnost automatického odeslání zprávy pomocí Siri, která odstraňuje potvrzovací krok, který musíte absolvovat při odesílání textu prostřednictvím Siri. Pokud chcete tuto funkci aktivovat, stačí na iPhonu spustit Nastavení -> Siri a hledání. Klepněte na Posílat zprávy automaticky a aktivujte příslušnou položku.

Nechte si poradit od Siri

V operačním systému iOS 16 a novějším vám umí Siri poradit, jaké příkazy jí můžete zadat v jednotlivých aplikacích a sekcích systému. Stačí například ve Fotkách, Mailu nebo kdekoliv jinde aktivovat Siri a zeptat se jí „Hey Siri, what can I do here?“. Zobrazí se vám menu s příslušnými tipy.

Dnes nejčtenější

.