Zavřít reklamu

Skončila letošní Apple Keynote, na které se kromě jiných novinek představily také iPhony 15 Pro. Jak se dalo očekávat, nabízí kromě jiného také USB-C port pro nabíjení a přenos dat. Ovlivnila změna portu u iPhonu 15 Pro nějakým způsobem rychlost nabíjení?

Letošní iPhone 15 Pro se po mnoha stránkách opravdu povedl. Apple jej oblékl do superodolného, ale lehkého titanu, opatřil jej programovatelným akčním tlačítkem a kromě jiného jej také vybavil výkonným fotoaparátem. iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max je ale také nově vybaven USB-C konektorem pro nabíjení. Znamená to, že jeho nabíjení se zrychlilo?

Pokud se na oficiálním webu společnosti Apple podíváme na parametry letošního iPhonu 15 Pro a srovnáme je s parametry loňského iPhonu 14 Pro, nelze si nevšimnout, že co se výdrže baterie týče, oba modely jsou na tom stejně. Co se portů týče, USB-C port u iPhonu 15 Pro sice nabízí rychlejší přenos dat, na rychlost nabíjení ale výměna portu podle všeho nakonec neměla vůbec žádný vliv. iPhone 15 Pro nabízí stejně jako iPhone 14 Pro podporu rychlého nabíjení s nabitím až na 50 % za 30 minut při použití 20W nebo silnějšího adaptéru. Pokud předpokládáte, že stejně na tom bude i iPhone 15 Pro Max, máte naprostou pravdu – i ten nabízí stejně jako lońský iPhone 14 Pro Max nabití až na 50 % za 35 minut při použití 2OW a silnějšího adaptéru.

Dnes nejčtenější

.