Zavřít reklamu

Společnost Meta sice již nějaký ten pátek prodává svůj headset Meta Quest, jehož základy získala akvizicí společnosti Oculus. Přesto však, když Apple představil Apple Vision Pro, začala Meta společně s LG pracovat na novém headsetu pro AR/VR. Mark Zuckerberg má co se virutální reality a zejména virtuálních světů týká poměrně velké ambice a ve svém Metaversu topí miliardu za miliardou. Nyní se Meta spojila s LG a tvoří headset, který se má stát budoucností Quest Pro.

Meta zpočátku od LG chtěla pouze nakupovat displeje pro své headsety, ovšem aktuálně je podle magazínu UploadVR partnerství mnohem větší a obě společnosti pracují na vývoji headsetu bok po boku. Na vývoji se podílí LG Display, LG Innotek a LG Energy, tedy v podstatě všechny společnosti, které mohou dodat pro VR komponenty spadají pod LG.

Meta ve spolupráci s LG chystá podle všeho headset s cenovkou kolem 2000$, což je o více než polovinu méně než v případě Apple vision Pro. Současně nabízený Meta Quest Pro sotjí přitom „pouze“ 999$, tedy novinka bude nabízena za dvojnásobnou cenu a měla by podle všeho přinést také dvojnásobně lepší zážitek. Meta však také již brzy uvede Meta Quest 3, což je základní headset, jehož cena je stanovena na 499$.

Ostatně cena je hlavní věcí, kterou Zuckenberg kritizoval na Vision Pro. V rozhovoru pro The Verge uvedl: „Vision Pro skvěle ukazuje rozdíl v hodnotách a vizích Applu a Mety. Naším cílem je lidem přinášet dostupné produkty pro všechny.“

Cena Vision Pro v USA je stanovena na 3499$, ovšem jedná se o cenu pro USA nezahnující CLO a DPH. Pokud se tedy reálně podíváme na cenu v ČR, pak se zde Vision Pro nebude prodávat za méně než 119 000Kč včetně DPH. Prémiový headset od společnosti Meta by měl stát zhruba polovinu této částky. Základní Headset pak desetinu.

Dnes nejčtenější

.