Zavřít reklamu

Minulý měsíc si Phil Schiller ze společnosti Apple založil účty na sociálních sítích Instagram a Threads. A přestože na Instagramu působí i další vedoucí pracovníci společnosti Apple, jedno důležité jméno tam chybělo: Tim Cook – respektive to tak vypadalo až donedávna.

Nedávno se na Instagramu objevil také účet samotného Tima Cooka. Pro řadu lidí to bylo překvapením, protože Tim Cook je na Twitteru (dnes X) od roku 2013, ale nikdy se nepřipojil k jiné sociální síti kromě Weibo, populární čínské mikroblogovací platformy. A vzhledem k tomu, co všechno se se zmiňovanou sociální sítí Twitter děje od doby, kdy ji koupil Elon Musk, si někteří uživatelé kladli otázku, zda se Cook nepřipojí k nějaké jiné platformě, jako je Mastodon nebo Threads.

Profil pod uživatelským jménem @tim.d.cook byl vytvořen v červenci 2023. První příspěvek z 20. srpna oslavil Světový den fotografie dvěma fotografiemi pořízenými iPhonem. Druhý příspěvek, vytvořený 23. srpna, je 30sekundovou reklamou na kampaň ve spolupráci s 3DPets, která byla spuštěna minulý týden. Na účtu nebyly žádné fotografie ze soukromí, to ale v případě Tima Cooka není nic neobvyklého. Na Instagramu je k nalezení spousta očividně falešných účtů Tima Cooka, zmíněný profil ale sledovala i řada zaměstnanců Applu včetně Lisy Jackson, Alana Dye a dalších. Právě tento fakt vedl k tomu, že některé weby včetně 9to5Mac začaly informovat o tom, že se Tim Cook konečně objevil na Instagramu. Ukázalo se ale, že profil je falešný – ostatně chyběla mu i modrá ikonka ověření – a netrvalo dlouho, a Instagram jej zrušil. Nicméně těžko říci, proč se zrovna tento účet rozhodli sledovat také někteří ze zaměstnanců Applu.

Dnes nejčtenější

.