Zavřít reklamu

S trochou nadsázky se dá říci, že snad každý člověk na planetě trpí nějakým zlozvykem. Ať už se jedná o kousání nehtů, kouření, nedochvilnost, přílišné sledování sociálních sítí či cokoliv podobného, ve všech případech lze tyto věci označit za nepříjemnosti, kterých není od věci se zbavit. Na jeden takový zlozvyk se nyní rozhodl upozornit i Apple skrze jeden ze svých podpůrných dokumentů a nutno podotknout, že z dobrého důvodu. Hrozí u něj totiž riziko zranění či v krajním případě smrti. 

V nedávno zveřejněném podpůrném dokumentu varuje Apple konkrétně před nabíjením iPhonu pod polštářem, na peřině či obecně na materiálech, které nejsou dobře větrané. Poukazuje konkrétně na to, že se telefony při nabíjení zahřívají a pokud nemá toto teplo kam unikat, což pod polštářem a tak podobně rozhodně nemá, může v krajním případě způsobit popáleniny či dokonce vzplanutí. „Používejte zdravý rozum, abyste se vyhnuli situacím, kdy je vaše pokožka v kontaktu se zařízením, jeho napájecím adaptérem nebo bezdrátovou nabíječkou, když je v provozu nebo je připojeno ke zdroji energie po dlouhou dobu. Nespěte například na zařízení, napájecím adaptéru nebo bezdrátové nabíječce, ani je neumisťujte pod či na deku, polštář nebo své tělo – tedy pokud jsou připojeny ke zdroji energie,“ stojí konkrétně v dokumentu Applu. 

Dále v něm stojí třeba: „Při používání nebo nabíjení uchovávejte svůj iPhone, napájecí adaptér a jakoukoliv bezdrátovou nabíječku na dobře větraném místě a buďte obzvlášť opatrní v případě, že váš fyzický stav ovlivňuje schopnost detekovat teplo.“ Poměrně zajímavé je nicméně to, že Apple v dokumentu nevaruje před nočním nabíjením elektroniky, přestože jsme v minulosti od celé řady výrobců, ale i záchranných složek slyšeli, že je lepší se tomuto stylu nabíjení vyhnout a mít zařízení po dobu nabíjení raději na očích. Pokud tedy čas od času usnete s telefonem s nabíjecím kabelem v posteli či jej dokonce nabíjíte položeného v posteli, měli byste tento zlozvyk co nejrychleji odbourat. 

Dnes nejčtenější

.