Zavřít reklamu

Počasí z předešlého dne

Jedna z nejlepších změn v aplikaci Počasí přišla s příchodem operačního systému iOS 16, kdy se po klepnutí na předpověď zobrazí obsáhlé údaje a grafy pro desetidenní předpověď. V operačním systému iOS 17 Apple toto zobrazení ještě vylepšuje, a to o možnost zobrazit včerejší počasí. Stačí jen klepnout na dnešní předpověď nebo desetidenní předpověď pro vybrané město, a v horním zobrazení kalendáře vybrat předchozí den.

Zobrazení více podmínek

V operačním systému iOS 17 byla položka Teplota v rámci desetidenní předpovědi přejmenována na Počasí, a obsahuje další informace. Stále se zobrazuje teplotní graf s nejvyššími a nejnižšími hodnotami a textová předpověď (pro aktuální den) nebo denní shrnutí (pro budoucí dny). Je zde však také nový graf zobrazující pravděpodobnost srážek, a aktuální den nabízí také denní srovnání nejvyšších a nejnižších teplot s předchozím dnem.

Denní srovnání

Klepnutím na aktuální předpověď nebo desetidenní předpověď pro kterékoli město se také zobrazí nová část pro většinu ukazatelů, která nabízí denní srovnání. Je k dispozici pouze pro aktuální den, nikoli pro dny budoucí, a porovnává aktuální předpověď se včerejším počasím, vizuálně zobrazeným jako sloupcový graf se stručným popisem. Příslušné údaje najdete v sekci Porovnání dní.

Detailní informace o fázi Měsíce

Nativní Počasí nově nabízí také krásné nové zobrazení fází měsíce pro každé město. Je k dispozici jako nová dlaždice a zobrazuje aktuální fázi Měsíce, procento jeho osvětlení, čas východu/západu Měsíce a počet dní do dalšího úplňku. Klepnutím na dlaždici otevřete nové modální zobrazení s časovou osou měsíce, kterou můžete procházet a měnit metriky ve dvouhodinových intervalech pro aktuální, předchozí a následující měsíc. Obrázek Měsíce se animuje, můžete si zobrazit jeho fáze, a na časové ose se mění také datové body pro osvětlení, západ a východ Měsíce, příští úplněk a vzdálenost od aktuální polohy.

Počasí v Klidovém režimu

Nová funkce Klidový režim v iOS 17 dokáže zobrazit widgety na obrazovce, když iPhone spí v orientaci na šířku a nabíjí se na stojánku. Funguje pro jakýkoli model iPhonu, nicméně iPhone 14 Pro a 14 Pro Max podporují stále zapnutý pohotovostní režim. Nový widget aplikace Počasí umožňuje na první pohled zobrazit aktuální podmínky, teplotu a nejvyšší a nejnižší denní teplotu.

Dnes nejčtenější

.