Zavřít reklamu

Využívejte jen důvěryhodná připojení

Jsme si jisti, že toto riziko většinu uživatelů iPhonu ani nenapadne, ale je třeba si dávat velký pozor i na místa, kam svůj smartphone připojujete. Přihlašujte se pouze k důvěrně známým a bezpečným sítím, a vyhněte se připojování přístroje k veřejně přístupným zařízením, abyste svůj iPhone lépe ochránili. Pokud je to možné, pro jistotu se vyhněte veřejným hotspotům.

Pozor na podezřelé weby a zprávy

Pro mnohé z vás jistě budeme opakovat něco, čím se řídíte s naprostou samozřejmostí. Vždy se ale hodí připomenout, že se nevyplatí navštěvovat podezřelé odkazy – ať už se jedná o sexy maminy v okruhu pěti kilometrů, výhru v podobě nejnovějšího iPhonu nebo zprávu o tom, že vaše zařízení napadl zákeřný virus. V lepším případě se pouze dostanete na velmi podivné stránky plné vyskakovacích oken, existují ale i horší scénáře, které mohou skončit infikováním vašeho zařízení škodlivým softwarem nebo odcizením vašich citlivých dat.

Aktualizujte

Pravidelná a včasná aktualizace operačního systému je nedílnou součásti péče o bezpečnost vašeho iPhonu. Spolu s aktualizacemi iOS totiž přichází často také bezpečnostní záplaty a opravy některých chyb. Novější verze operačního systému iOS vám umožní aktivaci automatické aktualizace bezpečnostních vylepšení. Stačí na iPhonu spustit Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru -> Automatická aktualizace, kde aktivujete položku Opravy zabezpečení a systémové soubory.

Aktivace automatického smazání

Pokud chcete být obzvlášť obezřetní, můžete provést i opatření pro případ, že by se váš iPhone dostal do rukou někomu nepovolanému. Aktivací automatického smazání docílíte toho, že po 10 špatných pokusech o zadání přístupového kódu dojde e smazání celého zařízení. Na iPhonu spusťte Nastavení -> Face ID a kód, a aktivujte položku Smazat data.

Používání VPN

Služby VPN v současné chvíli využívá čím dál více uživatelů, a není se čemu divit. VPN, nebo-li Virtual Private Network, vám kromě jiného může zajistit také zabezpečené procházení internetu a ochranu vašich dat. Pokud nevíte, jakou VPN byste měli používat, můžete si přečíst jeden z našich starších článků.

Dnes nejčtenější

.