Zavřít reklamu

Čas do zářijové Keynote se rychle krátí. V podstatě už za měsíc bychom měli mít jasno v tom, co nová řada iPhonů 15 přinese. Samozřejmě zde máme mnohé indicie k tomu, co očekávat, a to především z množství úniků kolující napříč internetem. Zde tak najdete některá hlavní vylepšení, která bude oproti iPhonu 14 Pro Max obsahovat ten nejvybavenější a nejdražší model letošního portfolia, tedy iPhone 15 Pro Max. 

Informace samozřejmě nejsou ověřené, takže je třeba brát je s rezervou. Vše vychází jen z úniků, o kterých informují různí analytici. Všechno se tak může změnit, kdy jistotu budeme mít jen až po samotném oficiálním představení, které by mělo proběhnout na začátku září. 

Lightning –> USB-C 

Asi jedna z nejpravděpodobnějších změn, ke které Apple přistupuje z důvodu nařízení EU. Z počátku možná budou majitelé mnoha Lightning kabelů nadávat, s odstupem let ale budeme mít benefit v tom, že budeme všichni používat jen jeden typ konektoru. 

Rovné hrany –> zaoblené hrany 

Stávající design je zde s námi již po tři generace (iPhone 12, 13 a 14), a proto je čas na změnu. Apple se opět vydá cestou zaoblení, tedy tou, kterou známe z iPhonů X, XS a 11. Je ale samozřejmé, že nějaký rozdíl v tvaru zde bude a Apple rozhodně nesáhne po starých formách a jen je neopráší. 

Nerezová ocel –> broušený titan 

S ohledem na design se hodně hovoří i o náhradě nerezové oceli za titan. Ten je sice odolnější, ale také podstatně dražší, takže dost možná to bude právě tato novinka, kvůli které si budeme muset za nejvybavenější novinku připlatit. 

Přepínač hlasitosti –> akční tlačítko 

Přepínač hlasitosti má iPhone od jeho první generace. Jenže ta byla představena v roce 2007 a od té doby se mnohé změnilo. Přepínač hlasitosti už používá málokdo i proto, že máme Apple Watch, které nás na vše upozorní, a proto nemusíme mít u iPhonu vůbec zapnutý zvuk. Toto tlačítko nám navíc poskytne mnohem více funkcí a možností. 

Rámečky displeje 2,14 mm –>1,55 mm 

Apple se chystá zmenšit rámečky kolem displeje o více jak půl mm, což bude znamenat menší tělo zařízení nebo větší displej. Přínosné bude jistě obojí, takže se rozhodně jedná o dobrý krok, který oceníme všichni. Zařízení díky tomu navíc bude vypadat skutečně luxusně. 

Čip A16 Bionic (4nm) –> čip A17 Bionic (3nm) 

I když je čip A16 Bionic opravdový rychlík, A17 Bionic bude o úroveň jinde. Máme zde novou výrobní technologii, a spolu s ní nejen razantní nárust výkonu ale i efektivity. Poznat bychom to měli na výdrži baterie, kdy se může iPhone 15 Pro Max stát iPhonem s nejdelší výdrží baterie na jedno její nabití. 

3x optický zoom –> 6x periskopický zoom 

Toto je možná nejvíce nejistá oblast upgradu. Teoreticky se totiž dočkáme i periskopového teleobjektivu, jenže pro mnohé je to možná tak zbožné přání, až se to začalo brát jako fakt. Důkazů však máme zatím opravdu málo, stejně jako nevíme, zda přiblížení bude skutečně 6 nebo jen 5x a zda se bude jednat o čtvrtý objektiv, nebo se jím nahradí ten aktuální. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.