Zavřít reklamu

Letošní souhrn spekulací, souvisejících se společností Apple, se prakticky kompletně ponese v duchu blížící se podzimní Apple Keynote. Podle dostupných informací to vypadá, že by na ní Apple mohl představit více nových iPhonů. Řeč bude také o designu iPhonu 15 a datu konání samotné Keynote.

iPhone 15 datum představení

Září se nezadržitelně blíží, a spolu s ním i pravidelná podzimní Keynote, na které Apple mimo jiné představí také svůj nový hardware. Podle dostupných informací by se Keynote mohla skutečně konat 12. září. Toto datum uvádí celá řada poměrně spolehlivých zdrojů, a v průběhu uplynulého týdne jej na svém twitterovém účtu potvrdil také uznávaný analytik Mark Gurman. Apple by měl představit nejen iPhony řady 15, ale spekuluje se také o dalších novinkách včetně druhé generace Apple Watch Ultra.

Více nových iPhonů?

Společnost Apple má již řadu let ve zvyku vydávat hned několik verzí svých iPhonů. V souvislosti s letošními modely se dlouho spekulovalo o tom, že bychom se kromě základního modelu měli dočkat ještě modelu Plus, Pro a Pro Max. Nejnovější zprávy ale hovoří o tom, že by letošních iPhonů mohlo být dokonce ještě více. V betaverzi operačního syystému iOS 17 byly totiž objeveny dosud nepoužité identifikátory pro iPhony. Označení iPhone 14,1 a iPhone 14,9 napovídá, že by mělo jít o smartphony osazené čipem A15 Bionic. Teoreticky by se mohlo jednat o aktualizovaný iPhone SE 3 s USB-C portem nebo o zcela nový model, skutečnost nám ale ukáže až samotná zářijová Keynote.

iPhone 15 design

Někomu by se možná mohlo zdát, že co se designu nových iPhonů týče, není zde již prakticky nic nového, co by se dalo vymyslet. O opaku se nás snaží přesvědčit nedávný údajný únik nákresu letošního chystaného modelu – tedy iPhonu 15. Na fotografiích, které zveřejnil leaker s přezdívkou Majin Bu, si můžeme všimnout detailů, jako je například zúžení rámečků kolem displeje, zaoblení hran přístroje nebo fyzického tlačítka namísto přepínače tichého a standardního režimu. Spekuluje se o tom, že právě toto tlačítko by mohlo nabídnout určitou míru přizpůsobení – podobně jako je tomu v případě akčního tlačítka loňských Apple Watch Ultra.

Dnes nejčtenější

.