Zavřít reklamu

Stejně jako v předešlých letech, i letošní generace iPhonů řady Pro se dočká nových procesorů řady A. Ty se sice v předešlých letech mezigeneračně příliš neposouvaly, nicméně letošek by měl být v tomto směru konečně jiný. Kalifornský gigant si totiž pro iPhony 15 Pro naplánoval vskutku velký výkonnostní skok, který by je měl posunout na zcela novou úroveň. A díky leakerovi vystupujícímu pod přezdívkou Unknownz21 už víme, jaký. 

Pokud jsou čerstvě zveřejněné specifikace čipu A17 Bionic leakerem pravdivé, což velmi pravděpodobně vzhledem k jeho věrohodnosti z minulosti jsou, můžeme se těšit konkrétně na čip skládající se ze šestijádrového CPU a šestijádrového GPU, přičemž maximální taktovací frekvence čipu bude 3,70 GHz oproti nynějším 3,46 GHz. Pro úplnost ještě připomeneme, že nynější A16 Bionic má šestijádrové CPU a pětijádrové GPU, takže je jasné, že graficky si iPhone 15 Pro už kvůli vyššímu počtu jader polepší. On si však zaručeně polepší i z hlediska CPU výkonu a to proto, že jeho čip vyrobí Apple 3nm výrobním procesem namísto nynějšího 5nm. Ten mu zajistí jak vyšší výkon, tak i nižší energetickou náročnost, což může být skvělým příslibem pro prodloužení výdrže telefonu. 

Spolu s detaily čipu A17 Bionic přišel leaker taktéž s informacemi o velikosti RAM paměti, které však možná do jisté míry překvapí. Přestože jsme v minulosti slyšeli o tom, že se řada 15 Pro letos dočká 8 GB RAM, leaker tvrdí, že Apple počítá „jen“ se 6GB RAM typu LPDDR5. Není nicméně vyloučeno, že vrcholové verze s 1 a 2 TB úložištěm dostanou 8GB RAM, jak tomu je třeba u iPadů Pro. Vše se ostatně dozvíme již zhruba za měsíc, kdy by měl Apple své novinky světu představit.
 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.