Zavřít reklamu

Píše se rok 2006, léto je v plném proudu a červenec se pomalu chýlí ke konci. Srbský tenista Novak Djoković klesá v úžasu na kolena poté,co vyhrál první titul na ATP v Amersfoortu. V tomto okamžiku, který se stal prvním krokem jeho raketového vzestupu, se mu jistě honilo hlavou ledacos – těžko ale říci, zda v tu chvíli přemýšlel také nad tím, co za svou výhru dostane.

Devatenáctiletý Djoković na svém tehdy čtyřiadvacátém turnaji ve finále s přehledem porazil Nicolase Massu z Chile, a naplno tak převedl svůj potenciál. Ve vrcholovém tenise se točí obrovské peníze. Djokovićovou odměnou za jeho tehdejší vítězství ovšem nebyla žádná závratná částka, ale… iPod. Dnes již polozapomenutou událost někdo před pár měsíci připomněl na diskuzní platformě Reddit v subredditu r/tennis, a reakce byly opravdu zajímavé.

„Jediný způsob, jak poznat, o který rok šlo, je pohled na iPod,“ poukázal jeden z uživatelů na Djokovićův mladistvý vzhled. Jiný z uživatelů ale podotýká, že iPod možná nebyl jedinou cenou, pouze drobnou odměnou. Z fotografií je nicméně zcela jasné, že devatenáctiletého tenistu jablečný hudební přehrávač upřímně potěšil. Není se čemu divit – v roce 2006 představoval iPod sen mnoha lidí. S největší pravděpodobností se jednalo o „video iPod“, iPod Classic 5. generace, který byl uveden v říjnu roku 2005. Byl vybaven 2,5″ displejem a nabízel možnost přehrávání MP4 videí. V roce 2006 sice spatřil světlo světa nový model iPodu s jasnějším displejem, delší výdrží a s možností textového vyhledávání obsahu. K jeho uvedení došlo ale až v první polovině září – tedy poté, co už měl Djoković svůj „tenisový“ iPod v kapse.

Dnes nejčtenější

.