Zavřít reklamu

Společnost Apple v červenci začala zvát vývojáře na Developer Labs zaměřené na Vision Pro ve městech, mezi něž patří Cupertino, Londýn, Mnichov, Šanghaj, Singapur a Tokio, ale zatím se nezdá, že by vývojáři projevovali velký zájem o účast.

Mark Gurman z agentury Bloomberg hovoří o nedostatečné naplněnosti. Přes očekávání odezva ze strany vývojářů úplně nenaplnila očekávání. Jedním z problémů je, že v USA Apple tuto příležitost nabízí v jediné lokalitě, kterou je domovské Cupertino, což znamená, že každý vývojář se zájmem o Developer Labs Vision Pro musí cestovat do sídla společnosti Apple v Kalifornii.

Cílem Developer Labs je poskytnout vývojářům praktické zkušenosti s náhlavní soupravou i kooperace s inženýry společnosti Apple při zahájení vývoje aplikací pro chystané zařízení. Testují a optimalizují se zde aplikace pro VisionOS, přičemž jsou tvůrcům k dispozici odborníci společnosti Apple.

Vision Pro Labs

O účast se může ucházet jakýkoli vývojář, ale společnost Apple neproplácí cestovní náklady, pročež si ti, kteří se nacházejí na východním pobřeží Spojených států, musejí financovat cestu přes celou zemi, aby se dostali do Cupertina. Rozhodnutí Applu uspořádat pouze jednu americkou Developer Labs je zvláštní, protože společnost uvedla, že Vision Pro bude jako první uveden na trh právě ve Spojených státech a teprve poté se objeví na pultech v dalších zemích.

Simulátor VisionOS není k dispozici dlouho, takže mnoho programátorů může mít aplikace stále ve vývoji a nemusí tak být připraveni se zúčastnit. Jiní zase nemusí cítit motivaci vytvářet aplikace, s ohledem na skutečnost, že v jejich zemích si musí na příchod Vision Pro ještě nějakou dobu počkat.

Apple také plánuje vybraným tvůrcům zaslat vývojářské sady Vision Pro. Přihlášky je možné podat již dva týdny. Testovací zařízení jsou však k dispozici v omezeném množství a Apple upřednostňuje vývoj takových aplikací, které nejlépe využijí funkce a možnosti Vision Pro. Společnost má pro užívání a skladování svých vývojářských sad přísná pravidla, například omezení na jedno vývojové pracoviště a jejich uchovávání v soukromém, zabezpečeném pracovním prostoru, což může být pro některé menší vývojáře obtížné.

Na vývoj a testování aplikací pro Vision Pro mají programátoři více než šest měsíců, neboť se očekává, že bude produkt uveden na trh až počátkem roku 2024, respektive v časovém rozmezí, jež by se mohlo pohybovat mezi lednem a dubnem 2024.

Dnes nejčtenější

.