Zavřít reklamu

Dva turisté, jež se v italských horách ocitli v nouzové situaci, jsou dost možná prvními v Itálii, které zachránila funkce Tíseň SOS přes satelit iPhonu 14. Tu apple v březnu rozšířil do šesti zemí, včetně Austrálie, Belgie, Lucemburska, Nizozemska, Portugalska a naštěstí pro zmíněné turisty i Itálie.

Dvojice se během výletu v srdci Apeninského pohoří ocitla v oblasti bez mobilního signálu. Ovšem iPhone 14 jí poskytl možnost přivolat pomoc prostřednictvím satelitní textové zprávy. Poté se o záchranu postarali místní hasiči. Italský deník Corriere Della Sera se domnívá, že se s velkou pravděpodobností jedná o první případ využití funkce Tíseň SOS přes satelit v Itálii.

Ta v květnu sehrála zásadní roli při záchraně deseti turistů, kteří se ztratili v oblasti „Last Chance“ v kaňonu Santa Paula a v červnu si jejím prostřednictvím přivolala pomoc výletnice, pod níž se propadla stezka a ona si poranila kotník.

Je známo, že společnost Apple klade poměrně velký důraz na bezpečnost, tu kybernetickou, ale i osobní. Tíseň SOS přes satelit iPhonu 14 je benefitem, který může Apple nabídnout svým zákazníkům a dát jim tak další důvod, proč zvolit dosud nejnovější model jablečného smartphopnu. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.