Zavřít reklamu

Sledovací zařízení AirTag společnosti Apple opět zasáhlo a zachránilo situaci cestujícího společnosti United Airlines. Kouzelník Danny Orleans cestoval z Chicaga do Newarku, aby zde vystoupil na veletrhu, když si uvědomil, že mu díky „kouzelnickému triku“ společnosti United zmizelo zavazadlo…

Jak informoval server Insider, Orleans si u společnosti United odbavil zavazadlo vybavené zařízením AirTag. To obsahovalo zvukové vybavení v hodnotě 1 500 dolarů, které potřeboval pro své newyorské vystoupení. Když jeho let přistál s velkou pravděpodobností nikoli na čas, jak už se tak United stává…, zkontroloval aplikaci Najít na svém telefonu. Ta odhalila, že zavazadlo s ním cestu bezpečně absolvovalo. Zamířil tedy k výdeji zavazadel a čekal, až se jeho taška objeví, ale bohužel se neobjevila. Díky AirTag Orleans věděl, že se zavazadlo nachází v Newarku. Znovu proto překontroloval aplikaci Najít a zjistil, že stále leží na letištní ploše.

Vyzbrojen těmito informacemi se kouzelník postavil do fronty, aby si promluvil se zákaznickým servisem společnosti United. Na přepážce mu bylo sděleno, že jeho zavazadlo „není ani v Newarku, protože nebylo odbaveno“.

Orleans ovšem věděl, že United lže. Ukázal zaměstnanci svůj telefon, ze kterého bylo jasné, že zavazadlo v Newarku je a leží na letištní ploše. Ten se však nenechal přesvědčit a dodal, že pro něj letecká společnost v tuto chvíli nemůže nic udělat. Namísto řešení situace mu bylo nabídnuto, že zavazadlo do pěti pracovních dnů pošlou do hotelu. Orleans měl však pobývat ve městě jen tři dny a svou zvukovou techniku potřeboval pro plánovanou show.

Proto se rozhodl vzít věci do vlastních rukou. Podíval se blíže na polohu AirTagu v aplikaci Najít a došel k závěru, že se taška nachází pravděpodobně někde v blízkosti brány 90, i když jeho letadlo přistálo u 113.

Byl tu však problém. Jedinou možností, jak se Orleans mohl dostat od výdeje zavazadel zpět dovnitř letiště, bylo koupit si další letenku. Vzhledem k okolnostem a potřebnosti vybavení obsaženého v kýženém zavazadle, tak učinil. Kouzelníci se zkrátka jen tak nevzdávají. Po zakoupení letenky do Bostonu, prošel bezpečnostní kontrolou a zamířil k bráně 90. Pak se podíval přes sklo okna a spatřil svou tašku přímo na letištní ploše, samotnou, uprostřed ničeho.

„Prostě jen tak ležela na asfaltu,“ řekl. Nejvíce frustrující podle něj bylo, že když se na zavazadlo díval, prošel kolem něj jeden z pracovníků, ale ponechal ho zcela bez povšimnutí, „jako by to nebyla jeho práce,“ dodal.

Naštěstí se Orleansovi podařilo vysvětlit svůj problém zaměstnanci United, který se nacházel nedaleko a zasáhl. Ve snaze zachránit situaci řekl: „Něco takového jsme ještě nikdy neviděli“.
Poté se vydal na letištní plochu, aby tašku získal, zatímco kouzelník vše sledoval přes okno. Pracovník United nemohl přinést zavazadlo přímo jeho majiteli, pročež jej umístil do systému výdeje zavazadel. Orleans si tak nakonec konečně, čtyři hodiny po přistání svého letu, mohl vyzvednout své vybavení.

„Všechno klaplo. Je to skutečný příběh se šťastným koncem,“ sdělil Orleans Insideru. Ve středu pak obdržel e-mail od společnosti United, ovšem nikoli s omluvou za vzniklou situaci, ale pouze prostým oznámením, „že jeho zavazadlo stále hledají a budou ho kontaktovat, až bude nalezeno“.

AirTagy můžete zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.