Zavřít reklamu

Na čtvrtou generaci modelu SE bude svět čekat déle, než si ještě donedávna myslel. Přestože se počítalo s tím, že jej Apple představí již v roce 2024 jakožto první iPhone s jeho vlastním 5G modemem, kvůli problémům s vývojem modemu byly tyto plány odloženy. Tvrdí to alespoň analytici z Barclays, kteří provedli v posledních týdnech rozsáhlý průzkum v dodavatelském řetězci Applu. 

Podle informací od nejmenovaných dodavatelů Applu byl iPhone SE 4 pro rok 2024 skutečně v plánu, jelikož pro něj měl kalifornský gigant předběžně zarezervované výrobní linky. Jelikož se však dokončení vlastního 5G modemu, na kterém Apple pracuje minimálně od roku 2018, opět opozdilo, je rázem vydání nového SE nesmyslné a proto se taktéž odloží. Tento model má totiž Applu posloužit do jisté míry jako jakýsi pokusný králík, na kterém se mají v reálném provozu odhalit veškeré klady i zápory tohoto řešení. Je tedy jasné, že vydání telefonu je na dokončení 5G modemu přímo závislé. 

Bohužel, odložení příchodu iPhonu SE 4 s 5G modemem od Applu je špatnou zprávou i pro fanoušky jiných modelových řad. Do těch totiž logicky dorazí tento modem taktéž se zpožděním, což je vzhledem k tomu, že se od něj očekává například mimořádná energetická úspornost v kombinaci s vysokou rychlostí značná škoda. Nic jiného než čekat na zdárné dokončení však ve výsledku stejně nezbývá. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.