Zavřít reklamu

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč Apple nepřišel s větší verzí MacBooku Air již dříve, ale až letos na WWDC? Pak už nemusíte. V jednom z rozhovorů pro INC totiž přední představitelné Applu v čele s Laurou Metz a Thomasem Tanem z oddělení marketingu na tuto otázku poskytli odpověď. A „applovštější“ snad být ani nemohla.

Podle předních představitelů Applu byla výroba 15“ MacBooku Air v plánu již dávno. Háček však byl v tom, že za éry Maců s čipy Intel to zkrátka nebylo možné, jelikož by bylo stvořeno obří „železo“, které už by zkrátka ducha „Air“ absolutně nemělo. Apple proto musel vyčkat na to, než vytvoří vlastní čipová řešení, která mu umožní zmenšit těla MacBooků Air a tím pádem vytvořit následně 15“ MacBook Air v rozměrech, které budou dávat smysl v kombinaci s jeho názvem. Jinými slovy, ačkoliv dorazily první generace redesignovaného MacBooku Air s čipy Intel, nový vzhled byl evidentně plánován primárně pro čipy Apple Silicon a je dost dobře možné, že Intel do těchto strojů dorazil kvůli tomu, že zkrátka Apple své čipy nestíhal dokončit. Je nicméně otázkou, proč musel svět čekat na 15“ MacBook Air až do roku 2023, když první stroje s čipem Apple Silicon dorazily už v roce 2020. Odpověď na tuto otázku však již Apple jako starý lišák neprozradil.

Na co však v rozhovoru nezapomněl zabrousit, byla velikost trhu s 15“ notebooky. Už na WWDC se totiž nechal slyšet, že se jedná o velmi velkou část trhu, což zopakovali jeho přední představitelé i nyní s tím, že nyní jsou konečně schopni zcela poptávku po větších, ale méně výkonných strojích zasytit. „Moc dobře jsme věděli, že existují uživatelé, kteří chtějí větší obrazovku než nabízí 13“ MacBook Air, ale nepotřebují více výkonu a dalších možností jako tomu je u MacBooku Pro,“ zaznělo v rozhovoru. Nakolik jsou tato slova pravdivá nicméně ukáží ve výsledku až prodejní čísla novinky. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.