Zavřít reklamu

Ari Weinstein, spolutvůrce aplikace Workflow, kterou Apple koupil a později na jejich základě vytvořil Zkratky pro Siri, odešel ze společnosti. V pátečním příspěvku na Twitteru Ari Weinstein vysvětluje, že se po šesti letech práce ve společnosti Apple rozhodl firmu opustit. Podle svého profilu na síti LinkedIn zastával od dubna 2017 funkci manažera softwarového inženýrství a ve společnosti tedy pracoval šest let a tři měsíce.

Weinstein nejprve působil jako generální ředitel a spoluzakladatel společnosti DeskConnect, která vyvinula aplikaci Workflow. Do Applu pak nastoupil v rámci akvizice Workflow ve zmíněném roce 2017, což nakonec vedlo k tomu, že Apple představil dnes obecně známé a oblíbené Zkratky, které lze s ohledem na jejich široké možnosti využití bez jakékoliv nadsázky označit za jedno z nejvýraznějších vylepšení softwaru Applu posledních let.

„Když jsme na hackathonu vytvořili aplikaci Workflow, ani ve snu mě nenapadlo, že bude předinstalovaná na každém iPhonu a bude pohánět systémy jako Shortcuts a App Intents,“ píše Weinstein. „Jsem za tuto cestu a za náš tým velmi vděčný.“ O spolupráci se společností Apple inženýr zmiňuje, že produkty Apple používal od dětství a pracovat zde po boku dalších talentovaných lidí „mu bylo skutečnou ctí“ a zároveň si užil s kolegy spoustu zábavy. Weinstein nezmiňuje kam povedou jeho kroky dál, ale tvrdí, že se „těší, až si dá na nějaký čas pauzu a vytvoří něco nového“.

Dnes nejčtenější

.