Zavřít reklamu

Operační systém iOS 17 nabídne celou řadu opravdu skvělých vylepšení. Jednou ze součástí iOS je funkce Visual Lookup, která slouží k identifikaci a rozpoznání celé řady nejrůznějších objektů. Právě díky této funkci se můžete stát mistry v praní oblečení.

Funkce Vizuální vyhledávání (Visual Lookup), která která identifikuje objekty na pořízených fotografiích a zobrazuje o nich další informace, se s příchodem operačního systému iOS 17 dočká dalšího vylepšení. Bude totiž rozšířena o funkci rozpoznávání některých nejběžnějších symbolů na lístečcích oblečení. Díky tomu tak nebude problém nastavit pračku správně, stejně jako zvolit prací prostředky či se (ne)vyhnout žehlení. Kromě zmíněné detekce symbolů na palubní desce vozu zvládne Visual Lookup v iOS 17 například najít recepty na základě fotografie jídla, rozpoznat objekty na pozastaveném videu nebo třeba rozpoznat objekt poté, co jej dlouze stisknete na příslušné fotografii.

Společnost Apple se o některé detaily ohledně vylepšení funkce Visual Lookup podělila na svém webu, nezmínila ale detekci symbolů na oblečení. Toho, že si Visual Lookup umí již v betaverzi operačního systému iOS 17 poradit se symboly na palubní desce auta, si všiml jeden z uživatelů diskuzní platformy Mastodon. Po identifikaci symbolů na obrázku pomocí funkce Visual Lookup nabízí iOS 17 rychlé odkazy na další informace o jednotlivých symbolech v Safari. Přímo v aplikaci Fotky poskytne název ikony a krátký popis jejího významu. Přístup k funkci Visual Lookup získáte tak, že v iPhonu použijete aplikaci Fotky a klepnete na obrázek. Pokud systém iOS 17 identifikoval symboly, zobrazí se na dolním panelu nástrojů speciální ikona. V případě automatických symbolů bude tato ikona vypadat jako volant. Pokud se tento symbol volantu automaticky nezobrazí, můžete také klepnout na ⓘ. Bohužel, oficiálně je vizuální vyhledávání k dispozici jen v hrstce jazyků a zemí, mezi kterými Česko a potažmo není. Pokud vás tedy tato funkce zajímá, je třeba si iPhone přenastavit na některou ze zemí a jazyků, které naleznete zde.

Dnes nejčtenější

.