Zavřít reklamu

Společnost Apple v rámci systému iOS 17 zapracovala na schopnostech rozpoznávání obrazu v iPhonu. Aplikace Fotky nyní dokáže kromě lidí rozpoznat i domácí mazlíčky. Díky tomuto vylepšení se tak album Lidé promění v Lidé a domácí zvířata, a to konkrétně zvířata, která jsou pro vás důležitá vzhledem k počtu fotografií, které s nimi máte.

Zvířata, která jste náhodně vyfotili na ulici a ve vaší knihovně se objeví jednou nebo dvakrát, se v této sekci nezobrazí, ale pokud se ve vaší knihovně nachází více fotografií stejného zvířete, v uvedeném albu ho uvidíte. Můžete k němu nebo nim přidat jméno a podle něj pak vyhledávat pořízené snímky. V albu vznikne kolekce fotografií daného zvířete, přičemž je funkce navázána také na oblíbené Vzpomínky.

Rozpoznávání domácích zvířat se zdá být přesné a dokáže od sebe odlišit i zvířata, která mají stejné zbarvení. Bez problémů a chyb dokázalo rozlišit dvě různé bílé kočky, dvě zrzavé a dvě krátkosrsté kočky tabby. Vaši zvířecí spolubydlící jsou nyní označeni výstižnějšími ikonami s funkcí Look Up a aplikace pokročila v úspěšnosti určení konkrétního druhu.

Cupertinský gigant aplikaci Fotky v systému iOS 17 vylepšil také o funkci Visual Look Up pro potraviny, která dokáže doporučit recepty na podobná jídla a možnost vyhledat informace o objektu fotografie, když jej oddělíte od pozadí. Navíc zmíněná funkce nyní funguje také u videí. Změny v aplikaci Fotky jsou k dispozici vývojářům, kteří používají beta verzi iOS 17, přičemž veřejnou betu jablečného systému společnost Apple plánuje vydat příští měsíc.

Dnes nejčtenější

.