Zavřít reklamu

Jak na iPhonu vypnout modré světlo je záležitost, kterou řeší řada uživatelů. Zejména ve večerních hodinách a těsně před spaním je modré světlo, produkované displejem iPhonu, nežádoucí, protože může negativně ovlivňovat náš spánek. Pokud i vás zajímá, jak na iPhonu vypnout modré světlo, čtěte dále.

Nejrychlejší a nejjednodušší cestou, jak na iPhonu vypnout modré světlo, je aktivace a přizpůsobení režimu Night Shift. Tato funkce je součástí operačního systému iOS již několik let, řada uživatelů ji ale nepoužívá, což je škoda.

Jak na iPhonu vypnout modré světlo

Pokud chcete na iPhonu snadno a rychle vypnout modré světlo, stačí aktivovat a přizpůsobit funkci s názvem Night Shift. Tato funkce se dokáže postarat o to, aby se se soumrakem (nebo ve vámi stanovenou hodinu) změnily barvy na displeji vašeho iPhonu tak, aby došlo k redukci modrého světla.

  • Na iPhonu spusťte Nastavení.
  • Klepněte na Zobrazení a jas.
  • Zamiřte do sekce Jas a klepněte na Night Shift.
  • Nyní buďto aktivujte možnost Podle rozvrhu.
  • Zvolte, zda preferujete vlastní rozvrh nebo automatickou aktivaci a deaktivaci v závislosti na východu a západu slunce.
  • Potvrďte, vraťte se zpět a na posuvníku upravte požadovanou teplotu barev na displeji.

Tímto způsobem tedy můžete na iPhonu snadno a rychle aktivovat a přizpůsobit funkci Night Shift. Pokud by vám toto nastavení nestačilo a chtěli byste na iPhonu přímo zapnout červené světlo, postupujte podle návodu, který jsme přinesli v jednom z našich starších článků.

Dnes nejčtenější

.