Zavřít reklamu

Operační systém iOS 17 nabídne celou řadu opravdu skvělých vylepšení. Jednou ze součástí iOS je funkce Visual Lookup, která slouží k identifikaci a rozpoznání celé řady nejrůznějších objektů. Právě tato funkce vám pomůže v iOS 17 lépe zjistit, co by mohlo být v nepořádku s vaším vozem.

Funkce Vizuální vyhledávání (Visual Lookup), která která identifikuje objekty na pořízených fotografiích a zobrazuje o nich další informace, se s příchodem operačního systému iOS 17 dočká dalšího vylepšení. Bude totiž rozšířena o funkci rozpoznávání některých nejběžnějších symbolů na palubní desce vašeho auta. iPhone s iOS 17 vám nově bude schopný říci, co znamenají kontrolky výstražných světel, ventilace, odmrazování a řada dalších. Kromě zmíněné detekce symbolů na palubní desce vozu zvládne Visual Lookup v iOS 17 například najít recepty na základě fotografie jídla, rozpoznat objekty na pozastaveném videu nebo třeba rozpoznat objekt poté, co jej dlouze stisknete na příslušné fotografii.

Společnost Apple se o některé detaily ohledně vylepšení funkce Visual Lookup podělila na svém webu, nezmínila ale detekci symbolů na palubní desce auta. Toho, že si Visual Lookup umí již v betaverzi operačního systému iOS 17 poradit se symboly na palubní desce auta, si všiml jeden z uživatelů diskuzní platformy Reddit. Po identifikaci symbolů na obrázku pomocí funkce Visual Lookup nabízí iOS 17 rychlé odkazy na další informace o jednotlivých symbolech v Safari. Přímo v aplikaci Fotky poskytne název ikony a krátký popis jejího významu. Přístup k funkci Visual Lookup získáte tak, že v iPhonu použijete aplikaci Fotky a klepnete na obrázek. Pokud systém iOS 17 identifikoval symboly, zobrazí se na dolním panelu nástrojů speciální ikona. V případě automatických symbolů bude tato ikona vypadat jako volant. Pokud se tento symbol volantu automaticky nezobrazí, můžete také klepnout na ⓘ. Bohužel, oficiálně je vizuální vyhledávání k dispozici jen v hrstce jazyků a zemí, mezi kterými Česko a potažmo není. Pokud vás tedy tato funkce zajímá, je třeba si iPhone přenastavit na některou ze zemí a jazyků, které naleznete zde.

Dnes nejčtenější

.