Zavřít reklamu

Dozvuky červnové WWDC pomalu ale jistě utichají, a opět se dostávají ke slovu spekulace, týkající se připravovaných produktů od Applu. Dnešní souhrn spekulací se převážně ponese v duchu iPhonu 15, který bude představen letos na podzim, řeč ale bude třeba také o další verzi headsetu Vision Pro.

Revoluční fotoaparát iPhonu 15

Již delší dobu se intenzivně spekuluje o tom, že by letošní iPhony 15 měly nabídnout opravdu výrazně vylepšené fotoaparáty. Podle dostupných zdrojů by měl být základní iPhone 15 vybaven 48MP širokoúhlým objektivem. Tuto teorii v týdnu potvrdil také portál ITHome, podle kterého již společnost Apple domluvila dodání příslušných komponent s firmami Sony a TSMC.

Levnější verze Vision Pro

Podle Marka Gurmana z agentury Bloomberg plánuje Apple uvést na trh cenově dostupnější verzi náhlavní soupravy Vision Pro. Ta by se s velkou pravděpodobností mohla objevit v roce 2025. Cena headsetu, který Apple představil na letošní WWDC, je pro masový trh příliš vysoká, a firma podle Gurmana pravděpodobně aktuálně pracuje na její cenově dostupnější verzi. Dostupnější verze Vision Pro by mohla nést název Vision nebo Vision One, a Apple by u ní mohl použít o něco méně kvalitní displeje nebo kamery, ovšem při současném zachování některých základních funkcí, jako je externí obrazovka EyeSight nebo systém pro sledování pohybu rukou.

iPhone 15 cena

V souvislosti s chystanými letošními iPhony 15 se spekuluje o změnách po stránce designu, o vylepšeném fotoaparátu, ale v neposlední řadě také o jejich ceně. Ta by podle některých zpráv mohla být výrazně vyšší ve srovnání s předchozími modely. Analytik společnosti Wedbush Dan Ives v týdnu uvedl, že produktová řada iPhone 15 bude skutečně dražší než současné modely. Ives má v této oblasti bohaté zkušenosti, neboť již dříve varoval před zvýšením cen iPhonu 14 v mezinárodním měřítku, což Apple následně v řadě regionů skutečně učinil. Zdražení letošních iPhonů by měli pocítit i zákazníci v zámoří, řada analytiků hovoří o nárůstu cen až o 200 dolarů, a to zejména u modelů iPhone 15 Pro a Pro Max.

Dnes nejčtenější

.