Zavřít reklamu

Filtry vyhledávání

Pokud na vašem iPhonu používáte nativní Fotky a vyhledáváte v nich snímky podle specifických kritérií, určitě znáte také filtry vyhledávání. Ty nabízí v betaverzi operačního systému iOS 17 také nativní Zprávy. Při vyhledávání zpráv v příslušném poli můžete zadat řadu parametrů, jako je odesílatel a druh obsahu.

Rychlý návrat k první zprávě

Když necháte ve skupinovém nebo individuálním chatu nahromadit nové zprávy, nemusíte už táhnout prstem a snažit se přejít na místo první zprávy, kterou jste ještě neviděli. Místo toho stačí v iOS 17 klepnout na novou šipku v pravém horním rohu chatu a okamžitě se přenesete na první zmeškanou zprávu v konverzaci.

Přemístěné aplikace a rozšíření

Sekce pro aplikace a rozšíření iMessage se již nenachází v řadě nad klávesnicí v aplikaci Zprávy. Abyste mohli věnovat veškerou pozornost aktuální konverzaci, Apple ji schoval za nové tlačítko plus (+) vlevo od pole pro psaní zprávy. Když na toto tlačítko klepnete, zobrazí se vertikální seznam nejpoužívanějších nástrojů, například Fotoaparát, Fotografie, Samolepky a Zvuk. Vy následně můžete přejet prstem nahoru nebo klepnout na Více a zobrazit si ostatní nainstalované aplikace iMessage.

Správa aplikací a rozšíření

Pokud chcete v iMessage v iOS 17 spravovat aplikace a rozšíření, musíte nyní nově zamířit do Nastavení -> Zprávy -> Aplikace pro iMessage, a zde můžete přidávat nebo naopak odebírat jednotlivé doplňky.

Zpráva o stavu

Nová bezpečnostní funkce v aplikaci Zprávy v iOS 17 informuje kontaktní osoby o tom, že jste v pořádku dorazili do cíle – ať už domů, k přátelům, do knihovny nebo na jiné místo, a mohou vám také posílat kontrolní zprávy. V nativních Zprávách klepněte na „+“ nalevo od pole pro zadávání zpráv. V menu vyberte Sledování stavu a zadejte vše potřebné.

Dnes nejčtenější

.