Zavřít reklamu

Nedávno představený iOS 17 toho na iPhony a potažmo i na iPady ve své iteraci iPadOS 17 přináší opravdu mnoho nového. Některé novinky se sice mohou zdát na první pohled jako do jisté míry zbytečné, avšak pravdou je většinou pravý opak. Například takové vylepšení widgetů umístitelných na plochu iPhonu lze označit za jeden z největších upgradů za poslední roky jelikož tato novinka částečně změní styl používání iPhonů.

Widgety sice na iPhony dorazily už s iOS 14, avšak až doposud se jednalo spíš o jakési informační prvky s možností spuštění aplikace po kliknutí na ně. Jinými slovy, přes widgety jsme si mohli doposud sice zkontrolovat počasí, ale už nebylo možné v nich třeba scrollovat a zjišťovat více informací. To se ale s příchodem iOS 17 mění, jelikož Apple umožní widgety vytvářet interaktivně a tedy je používat jako plnohodnotné ovladače aplikací, což je skvělou zprávou mimo jiné i pro majitele chytrých domácností postavených na HomeKitu. Kalifornský gigant si totiž pro ně připravil widget, do kterého bude možné umístit vybrané prvky z jejich domácnosti (potažmo scény) a ty jednoduše kliknutím na ně elementárně ovládat. 

Ovládání domácnosti přes widgety bude sice zatím zprvu skutečně jen elementární, jelikož bude založeno na úkonech typu zhasnout/rozsvítit světlo, zamknout/odemknout dveře a tak podobně, nicméně i tyto možnosti rozhodně potěší, jelikož v současnosti je chytrá domácnost jinak než přímo přes aplikaci Domácnost ovladatelná poměrně složitě. Apple navíc umožní jednak widgety Domácnosti různě namíchat, ale taktéž si je různě nastavit na vícero Lock Screenů, takže pokud máte například vytvořený Lock Screen na večer, bude možné si do něj nastavit widget Domácnosti s prvky, které večer a v noci využíváte. Na Lock Screen pro běžný den si zase bude možné nastavit jiné a na další také jiné. Zkrátka a dobře, interaktivní widgety by měly na iPhony přinést jednodušší ovládání celé řady prvků, přičemž ty ze smart home budou z novinky těžit naprosto jednoznačně. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.