Zavřít reklamu

Zatímco v předešlých letech Apple na fotoaparátech základních iPhonů příliš nezapracoval a jejich úroveň tedy zvýšil jen nepatrně, letošek by měl být v tomto směru jiný. Podle dostupných informací se totiž kalifornský gigant chystá nasadit u základních iPhonů 48MPx širokoúhlý objektiv, díky kterému by tak jejich uživatelé měli být schopni zachytit snímky s větším množstvím detailů a tak podobně. Že se tak stane nyní potvrdil další důvěryhodný zdroj. 

Podle zdrojů portálu ITHome má Apple domluvené dodávky fotomodulů pro základní iPhony se společností Sony. Jelikož se však jedná o velmi velký objem, mělo Sony nedávno oslovit společnost TSMC s prosbou o pomoc, která má spočívat ve využití jejích výrobních kapacit právě pro výrobu fotomodulů. Pro TSMC se naštěstí nejednalo o žádný problém, jelikož jeho výrobní kapacity jsou obří, a tudíž začalo na fotomodulech pro iPhony 15 pracovat. Díky tomu by se tak nemělo stát, že by telefony minimálně kvůli foťákům dorazily na pulty obchodů se zpožděním. 

Nasazení 48MPx fotoaparátu na základní iPhony 15 může znamenat mnohem víc, než se možná na první pohled zdá. Do 48MPx lze totiž nyní u iPhonů 14 Pro nativně fotit jen do ProRAW formátu a to bez jakýchkoliv softwarových dovylepšení ve formě Smart HDR a tak podobně. Jinými slovy, ve 48MPx jsou k dispozici jen fotky pro následnou postprodukci a tudíž se u nich tak nějak počítá s tím, že je budou využívat náročnější uživatelé nebo zkrátka ti, kteří ví, co s nimi. Pokud však dorazí 48MPx fotky i na základní iPhony, je poměrně pravděpodobné, že je Apple umožní fotit v klasických jpeg/heic formátech a s podporou softwarových úprav skrze Smart HDR a tak podobně, aby byly i pro nenáročné uživatele využitelné, líbivé a nezabíraly jim mnoho místa v úložišti. Zda se tak stane či nikoliv nicméně samozřejmě ukáže až podzim a oficiální představení novinek. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.