Zavřít reklamu

Ovládání fotoaparátu iPhonu

Potřebujete pořídit skupinové foto nebo třeba video za pomoci takzvané samospouště? Můžete si vzít na pomoc vaše chytré hodinky od Applu. Stačí, když na nich spustíte nativní aplikaci Fotoaparát. Klepnutím na spoušť ve středu spodní části displeje pořídíte fotku, dlouhým stiskem zahájíte natáčení videa. Pro přizpůsobení focení přes Apple Watch klepněte na ikonku tří teček v kroužku v pravém dolním rohu displeje hodinek.

Odemykání iPhonu

Apple Watch můžete použít také k odemykání iPhonu. Tato funkce byla původně zavedena coby pomůcka pro uživatele, kteří mají iPhony s Face ID a potřebovali je odemknout i v případě, že měli tvář zakrytou respirátorem nebo rouškou. Odemykání iPhonu za pomoci Apple Watch je ale skvělou vychytávkou i bez roušky. Pro jeho aktivaci spusťte na iPhonu Nastavení -> Face ID a kód, přihlaste se a zamiřte zcela dolů k položce Odemykat pomocí Apple Watch. zde poté stačí jen aktivovat příslušnou funkci.

Nastavení odpovědí na zprávy

Pokud své Apple Watch používáte také k odpovědím na zprávy, určitě oceníte možnost nastavení vašich vlastních odpovědí. Na spárovaném iPhonu spusťte aplikaci Watch a klepněte na Zprávy. Zvolte Výchozí odpovědi, deaktivujte funkci Chytré odpovědi, a následně můžete nastavit a vytvořit vaše vlastní předpřipravené odpovědi na zprávy.

Nastavení vlastních cílů

Apple Watch s novějšími verzemi operačního systému watchOS nabízí možnost nastavení vlastních cílů u takzvaných kroužků aktivity. Jedete na dovolenou a víte, že příliš aktivní nebudete? Můžete dočasně upravit kroužek pohybu. Na Apple Watch spusťte aplikaci Aktivita, přejeďte prstem směrem nahoru a klepněte na Změnit cíle. Následně stačí jen nastavit individuální cíl.

Upozornění na zapomenutí zařízení

Když omylem opustíte domov, školu či pracoviště bez vašeho iPhonu, jedná se bezesporu o mrzutou záležitost. Zabránit vám v tom může funkce upozornění na zapomenutí zařízení. Jak ji na Apple Watch aktivovat? Vyberte na Apple Watch položku Najít zařízení, klepněte na ni a poté v seznamu zařízení vyhledejte to, na jehož zapomenutí chcete být upozorněni. Nakonec zamiřte o něco níže do sekce Oznámení, klepněte na Upozornění na zapomenutí a aktivujte příslušnou funkci.

Dnes nejčtenější

.