Zavřít reklamu

Přestože lna představení letošní generace iPhonů svět v současnosti stále čeká, na světlo světa se začínají pomalu dostávat první úniky informací o modelech chystaných na příští rok. Jednou z těch nejzajímavějších informací je pak bezesporu ta o jejich zvětšení, která byla v předešlých týdnech potvrzena již několika na sobě nezávislými zdroji a kterou před pár hodinami potvrdil i velmi přesný reportér Mark Gurman z Bloombergu. 

Zdroje Gurmana pocházející dle všeho přímo z Applu potvrdily konkrétně přímo zhruba měsíc stará slova analytika Rosse Younga o tom, že iPhony 16 (Pro) čeká zvětšení ze 6,1“ na 6,3“ a iPhony 16 Max a Pro Max pak z nynějších 6,7“ na 6,9“. iPhony řady Max a Pro Max se tak stanou zároveň suverénně největšími iPhony, které kdy Apple představil, což zejména asijský trh velmi uvítá. Právě tam jsou totiž velké telefony obrovský hit a je proto poměrně pravděpodobné, že je zvětšení telefonů do jisté míry i reakcí na tamní poptávku. Přeci jen, kupní síla tohoto trhu je obrovská, 

Díky větším rozměrům těla je Gurman přesvědčen o tom, že se iPhony řady Pro stanou konkurenceschopnějšími pro modely Ultra od Samsungu či jiné high-endové modely z androidího světa, které nabízí podstatně zajímavější hardware v čele s obřími baterkami, pokročilými fotosoustavami s mnoha objektivy a tak podobně. V příštím roce by nás tedy mohla čekat extrémně zajímavá podívaná. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.