Zavřít reklamu

Boj Applu proti únikům informací se evidentně příliš nedaří. V noci se totiž objevil další velký únik, který odhaluje jeho budoucí plány. Nejedná se přitom o nic menšího než o jedno z hlavních lákadel pro příští rok – konkrétně iPhone 16 Pro Max. Zdroje portálu 9to5mac totiž vynesly jeho schéma a dokonce i rozměry, díky čemuž mohly vzniknout první přesné rendery. A jelikož jsou zdroje tohoto portálu v poslední době velmi spolehlivé, i nyní se velmi pravděpodobně díváme na pravé materiály. Schémata si můžete prohlédnout v galerii níže. 

Před pár týdny jsme se v souvislosti s iPhony 16 (Pro) pro příští rok dozvěděli, že se u nich Apple chystá zvětšit úhlopříčku displejů a to z 6,1“ na 6,3“ a z 6,7“ na 6,9“. Tyto informace potvrzuje i nynější únik informací, podle kterého by se tloušťka modelu Max neměla víceméně změnit, zato však šířka naroste o 0,5 mm na zhruba 77,2 mm a výška pak o 5 mm na zhruba 165 mm. Stejný nárůst se pak dá očekávat i u menšího iPhonu 15 (Pro), jelikož i zde se má „růst“ o 0,2“. 

Bohužel, schéma potvrzuje i spekulace o tom, že se vizuálně telefon v příštím roce kromě změny velikosti zřejmě vůbec nezmění, tedy alespoň zepředu. Rámečky kolem displeje mají být totiž výrazně zúženy už letos, takže v příštím roce nebude mít Apple už kde brát. Jakékoliv přepracování Dynamic Islandu například ve formě jeho částečné integrace pod displej má pak být v plánu až na rok 2025 či později. Nicméně je pravda, že i mírný nárůst výšky telefonu jej poměrně zajímavě designově změní, tedy alespoň v přímém porovnání s iPhony 14 Pro Max či 15 Pro Max. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.