Zavřít reklamu

Přestože svět v současnosti vyhlíží primárně příchod iPhonů 15 (Pro) v září letošního roku, v posledních dnech a týdnech se objevuje čím dál tím víc informací ohledně iPhonů chystaných na příští rok. Řeč je konkrétně o řadě 16 Pro (Max), který se už nyní jeví podle uniklých informací jako velmi zajímavá, byť v některých směrech kontroverzní. S potvrzením hned dvou poměrně zásadních novinek nyní přišel spolehlivý leaker Unknownz21, díky čemuž je tak my můžeme již nyní vnímat za víceméně hotovou věc. 

Výše zmíněný leaker potvrdil portálu MacRumors konkrétně to, že jeho zdroje působící dle všeho přímo v Applu pracují s iPhony 16 Pro (Max) v nových velikostech, o kterých se hovořilo hned několikrát v předešlých měsících. Namísto 6,1“ varianty se tedy dočkáme 6,3“ varianty (přesněji pak 6,31“) a namísto 6,7“ varianty dorazí 6,9“ varianta (přesněji 6,91“). Zdroje nicméně bohužel také potvrzují to, že vzhledem k použití velmi úzkých rámečků kolem displeje již letos nemá Apple v tomto směru už „kde brát“ a proto nárůst úhlopříčky příští rok nepůjde řešit jinak než určitým zvětšením těla. Menší iPhony se tak rázem stanou méně kompaktními a ty větší pak budou ještě většími „plácačkami“. 

Další – a zřejmě o poznání pozitivnější – zprávou od leakera je pak potvrzení nasazení periskopického teleobjektivu u menších iPhonů 16 Pro. Toto řešení bude totiž letos exkluzivní jen pro řadu Pro Max, za což je však Apple již nyní terčem kritiky, jelikož ne každý jablíčkář touží po velkém iPhonu, avšak pokud bude chtít disponovat tím nejlepším, co bude v danou chvíli k dispozici, nebude mít na výběr. Přitom v předešlých letech byly rozdíly mezi řadou Pro a Pro Max naprosto minimální. Je proto pozitivní, že se příští rok tyto rozdíly opět minimálně na poli fotoaparátů smažou. Pokud vás tedy již nyní straší představa pořízení 6,7“ iPhonu 15 Pro Max s periskopickým teleobjektivem a vystačíte si ještě rok se svým současným telefonem, není od věci počkat na iPhone 16 Pro.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.