Zavřít reklamu

Apple Watch se těší mezi uživateli dlouhodobě velmi velké oblibě, která navíc podle nejrůznějších průzkumů neustále narůstá. A jak se zdá, zvyšující se obliba tohoto produktu je pro Apple možná mnohem důležitější, než se může na první pohled zdát. Tvrdí to alespoň analytici z Counterpoint Research, kteří nedávno oslovili nižší tisíce respondentů ve snaze zjistit jejich vztah ke smartwatch. 

Z průzkumu, který analytici provedli, vyplývá zcela jasně jediné – Apple Watch jsou neskutečně návykové zařízení. Více než tři čtvrtiny respondentů totiž uvedly, že z Apple Watch v žádném případě neplánují přejít na jiný model, přičemž více než 70 % z nich uvedlo, že je s nimi velmi spokojeno. Na 82 % respondentů pak nosí Apple Watch každý den, jelikož jim usnadňují každodenní úkony. Je tedy jasné, že zvyšující se uživatelská základna Apple Watch znamená pro Apple do budoucna stálý příjem, jelikož jejich majitelé mu zůstanou velmi pravděpodobně dlouhodobě věrní. 

Další poměrně zajímavé zjištění výzkumu se odehrálo na poli ceny. Přestože jsou Apple Watch dlouhodobě poměrně levným produktem, z průzkumu vyplynulo, že více než polovina dotázaných nemá problém za další Apple Watch utratit více než 500 dolarů. Přitom Apple Watch začínají v USA ve verzi SE na 249 dolarech a ve verzi Series 8 na 399 dolarech. Je tedy evidentní, že si jablíčkáři rádi připlatí za „něco navíc“ například v podobě podpory LTE, hodnotnějšího materiálu použitého na rámeček a tak podobně. Je nicméně otázkou, zda se právě tato zjištění nemohou do budoucna projevit třeba i navýšením ceny základních modelů, jelikož je evidentní, že v ceně u tohoto produktu problém není. Vše ale v tomto směru ukáže samozřejmě až čas. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.