Zavřít reklamu

Svět displejů čeká při troše štěstí díky Applu v nadcházejících letech velký třesk. Podle spousty uniklých informací by totiž rád kalifornský gigant začal využívat microLED displeje, na jejichž vývoji již řadu let pracuje. A jak se jejich použití v prvních produktech blíží, začínají se řešit i takové věci jako jejich výroba. 

První produkt, který by měl microLED displej z dílny Applu obdržet, mají být Apple Watch Ultra v příštím či popříštím roce, které by měly následovat iPhony, iPady či MacBooky. A jelikož je naprosto klíčové, aby se displeje podařilo vyrobit v maximální možné kvalitě, měl se Apple podle dostupných informací rozhodnout, že pro jejich výrobu využije partnery, s jejichž komponenty je dlouhodobě spokojený a je u nich tedy minimální riziko, že by mu dodaly špatné výsledky. V nadcházejících letech má tedy mít odběry microLED displejů nasmlouvané se Samsungem a LG Display, které upraví své výrobní fabriky podle potřeb Applu, čímž se jim ten na oplátku zaváže, že jejich služby hned tak neopustí. 

Co se pak týče zobrazovacích vlastností microLED displejů, ty by měly být podle dostupných informací ještě lepší než v případě OLED, přičemž zároveň by u nich měla být nižší energetická spotřeba či vyšší jas. Některé zdroje navíc tvrdí, že řešení Applu má být unikátní v tom, že zobrazovaný obsah bude na displeji vypadat de facto jako namalovaný na horním skle, zatímco nyní je do displeje „vnořený“. Je tedy rozhodně na co se těšit. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.